Πολιτική

Υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου

Ακούστε το άρθρο

Την υποψηφιότητα για την Προεδρία της ΚΕΔΕ δήλωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, με μότο «τις εποχές που αλλάζουν και τις ανάγκες που μας αλλάζουν».

Ο ίδιος επεσήμανε πως ήρθε η ώρα η αυτοδιοίκηση να φύγει μπροστά, να πάρει πρωτοβουλίες και να αλλάξει τα δεδομένα, περνώντας σε μια νέα, ψηφιακή εποχή  που απαιτεί την άμεση συμμετοχή των Δήμων, οργανωμένα, με προτάσεις και πρωτοβουλίες για ένα πιο αποτελεσματικό και επιτέλους αποκεντρωμένο Δημόσιο.

«Είναι μία μοναδική ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα και να βάλουμε τους Δήμους μας μπροστά στην αλλαγή που έρχεται, με δεδομένο πως η πολιτική συγκυρία φέρνει στο πλευρό μας ανθρώπους με γνώση και διάθεση να κάνουν τομές στο κράτος, μακριά από ιδεοληψίες και αποτυχημένα μοντέλα διοίκησης.
Τώρα είναι μία μοναδική ευκαιρία να φροντίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών μας αλλά παράλληλα να μιλήσουμε για ανάπτυξη και απασχόληση, να συνεργαστούμε με τους παραγωγικούς φορείς των περιοχών μας για έναν κοινό σκοπό. Να στραφούμε και πάλι προς το περιβάλλον, να κινητοποιήσουμε τους Δημότες μας να ανακυκλώσουν περισσότερο, να αναζητήσουμε προγράμματα για την παραγωγή καθαρής ενέργειας και την ηλεκτροκίνηση. Να κάνουμε την καινοτομία, τρόπο ζωής. Να βάλουμε την τεχνολογία στους Δήμους απλοποιώντας διαδικασίες, μειώνοντας κόστη, βελτιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε. Να φέρουμε και πάλι τους Δήμους μας στη θέση που τους αρμόζει, με σύγχρονες υποδομές, σοβαρούς, δυνατούς, ασφαλείς. Δήμους που θα βρεθούν ακόμη πιο κοντά στους Δημότες, λειτουργώντας άμεσα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη τους, πείθοντάς τους έτσι να νοιαστούν λίγο παραπάνω για την πόλη, τη γειτονιά, το χωριό τους» τόνισε ο κ.Παπαστεργίου.

Ο ίδιος έκανε μνεία στην τελευταία πενταετία, όπου η ΚΕΔΕ έκανε σημαντικές τομές, βάζοντας τους δήμους στο κάδρο και τοποθετώντας την απόψή τους σε μια σημαντική θέση, που πρέπει να διατηρηθεί.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που έγινε από το «Κίνημα Ανατροπής» του Γιώργου Πατούλη, να την υποστηρίξουμε και να την επεκτείνουμε.
Η λύση είναι η σύμπραξη και συνεργασία και των 332 Δήμων. Να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές, να κινηθούμε ενωμένοι και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά που χρωστάμε στους Δημότες μας. Στη προσπάθεια αυτή πρέπει να είμαστε όλοι διαθέσιμοι, επανεκκινώντας την αυτοδιοίκηση, περνώντας την στην επόμενη ημέρα» επεσήμανε ο δήμαρχος Τρικκαίων.

grtimes.gr

Όλη η επικαιρότητα