Εκλογές Ηλεία Πολιτική

Υποψήφιος με τη δημοτική παράταξη «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ», ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, Γ. Γεωργακόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Την υποψηφιότητα του γνωστού εμπόρου και Αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Γιάννη Γεωργακόπουλου με την δημοτική παράταξη «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ» στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου, ανακοίνωσε έπειτα από συνάντηση που είχε μαζί του, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή  του ο κύριος Χριστοδουλόπουλος: «Η οικογένεια Γεωργακόπουλου αποτελεί διαχρονική αξία στο χώρο του εμπορίου της Αμαλιάδας, καθώς διατηρούν ένα από τα παλαιότερα καταστήματα του κέντρου. 

Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί μεγάλη μου τιμή και χαρά που ο Γιάννης Γεωργακόπουλος αποδέχτηκε την πρότασή μου για να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιό μας, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο.

Διότι ο ίδιος είναι ενεργό κύτταρο της κοινωνίας μας και χαρακτηρίζεται ως “κόσμημα” για τον κλάδο του και τα μέλη του συλλόγου που εκπροσωπεί.

Η συνεργασία μας στο σχεδιασμό του προγράμματος των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου που καταθέσαμε από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο, μου έδειξε και τις πολλές αρετές του σε επίπεδο οργάνωσης και μαχητικότητας.

Του εύχομαι καλή επιτυχία!». 

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Γεωργακόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ήλιδας, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Η επερχόμενες εκλογές του Μαΐου είναι οι πλέον κρίσιμες για τον τόπο μας, αφού θα πρέπει να συνεχιστεί το αναπτυξιακό πλάνο που έχει χαραχτεί τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν παρότρυνσης φίλων και συναδέλφων μου, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και να συστρατευτώ στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ – ΜΕΡΑ. 

Άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε μία άψογη συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου (OPEN MALL), το οποίο από κοινού δήμος και Εμπορικός Σύλλογος σχεδιάσαμε και δρομολογούμε.

Βασικό μου μέλημα είναι να συμβάλλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου ο δήμος μας να εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας αρχικά τους τουρίστες που κατά χιλιάδες φτάνουν στο λιμάνι του Κατακόλου, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ως περιοχή, όπως είναι η πλούσια ιστορία μας και η Αρχαία Ήλιδα, η παραλία της Κουρούτας, αλλά και τα πολλά αξιοθέατα της Αμαλιάδας, όπως π.χ. η Ιερά Μονής Φραγκαβίλλας και το Μουσείο Μπελογιάννη.

Όλα αυτά με γνώμονα την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου και των τοπικών καταστημάτων, γεγονός που θα συμβάλλει και στην βελτίωση της καθημερινότητας της πόλης και των πολιτών μας».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο κ. Γιάννης Γεωργακόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Αμαλιάδα, όπου ολοκλήρωσε και τη σχολική του εκπαίδευση στο τμήμα μηχανολογίας του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου Αμαλιάδας.

Είναι γιος του αείμνηστου Αθανάσιου Γεωργακόπουλου – γνωστού εμπόρου της Αμαλιάδας, αφού από τη δεκαετία του 60΄ η οικογένεια του διατηρεί χρυσοχοείο στο κέντρο της πόλης. Μητέρα του είναι η –επίσης– Αμαλιαδαία κα Σταυρούλα Χαντζή.

Από μικρή ηλικία έχει αναλάβει ως συνεχιστής την οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στην οδό Ερμού 16, στο κέντρο της Αμαλιάδας.

Σήμερα είναι ενεργό μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, από την θέση του αντιπροέδρου και μέλος της αντιπροσωπείας των Εμπορικών Συλλόγου Πελοποννήσου, αλλά και εκπρόσωπος στην ΕΣΕΕ.

Επίσης, είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Ναυταθλητικού Συλλόγου «ΑΡΙΩΝ», ενώ όντας στο παρελθόν καλαθοσφαιριστής τμημάτων υποδομής του ΚΟΙΡΟΙΒΟΥ δεν κρύβει την αγάπη του για την ομάδα. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει διοικητικό μέλος στο τμήμα βόλεϊ.

Είναι παντρεμένος από την Μαρία Πολυζώη από το Χάβαρι Αμαλιάδας και έχουν δύο παιδιά, τον Νάσο 8 ετών και μία κόρη 2 ετών.

Όλη η επικαιρότητα