Πολιτισμός

Yποψηφιότητα τραγουδιού για Όσκαρ ακυρωσε η ακαδημία! (VIDEO)

osxar.jpg

Σε μία σπάνια για την ιστορία του θεσμού κίνηση η Ακαδημία των Βραβείων Όσκαρ ακύρωσε την υποψηφιότητα του τραγουδιού «Alone Yet Not Alone» στην κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού.

Σε μία λιτή ανακοίνωση η Ακαδημία ανέφερε ότι ακύρωσε την υποψήφιότητα του τραγουδιού που ακούγεται στην ομώνυμη ταινία, λόγω καταγγελιών για αθέμιτη καμπάνια, καθώς ο συνθέτης Μπρούς Μπράουτον στείλει e-mail στα μέλη της επιτροπής που ψηφίζουν τους υποψηφίους κατά τη διάρκεια της περιόδου ψηφοφορίας.

Σημειωτέον ότι ο Μπράουτον είναι πρώην μέλος αυτής της επιτροπής.

«Ασχέτως το πόσο καλοπροαίρετη ήταν η επικοινωνία, το να χρησιμοποιεί τη θέση του ως πρώην μέλος της επιτροπής και νυν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής για να προωθήσει την δική του συμμετοχή στα Όσκαρ, δημιουργεί την εντύπωση ενός άδικου πλεονεκτήματος», δήλωσε η Σέριλ Μπουν Ίσαακς, πρόεδρος της Ακαδημίας.

Οποιαδήποτε τέτοια εκστρατεία θεωρείται παραβίαση του κανονισμού της Ακαδημίας.

Ο συνθέτες σε δική του ανακοίνωση δήλωσε ότι αισθάνεται συντετριμμένος από την απόφαση της Ακαδημίας. «Ασχολήθηκα με την πιο απλή μορφή προώθησης και αυτό στράφηκε εναντίον μου όταν το τραγούδι άρχισε να τραβά τα βλέμματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το κενό που αφήνει πίσω του το «Alone Yet Not Alone» δεν θα καλυφθεί και συνεπώς τα υποψήφια τραγούδια θα είναι τέσσερα, ήτοι τα Happy, Let it Go, The Moon Song και Ordinary Love.

Αν και σπάνια, η Ακαδημία των Όσκαρ δεν είναι η πρώτη φορά που ακυρώνει υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματίδιο.

Το 1992 η ταινία «A Place in the World» έχασε την υποψηφιότητά της για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας έπειτα από αμφιβολίες σχετικά με το αν η παραγαγωγή της έγινε στην Αργεντινή και όχι στην Ουρουγουάη όπως η ίδια είχε προσδιορίσει.

Όλη η επικαιρότητα