Ηλεία

Υπόθεση αποκλεισμού της παράταξης Π. Χρονόπολου από τις δημ. εκλογές – Συζητήθηκε η ένσταση, μετά από μήνες η απόφαση

Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και είμαστε εδώ με τη δύναμη του κόσμου της Ζαχάρως, δήλωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος

Συζητήθηκε χθες η ένσταση κατά της απόφασης του δικαστηρίου για την μη ανακήρυξη των  Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του Πανταζή Χρονόπουλου στις εκλογές της 26 Μάιου στον Δήμο Ζαχάρως.

Παρουσία τόσο των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης  «Δυναμική Πρωτοβουλία» του κ. Χρονόπουλου όσο και του Δημάρχου Ζαχάρως, Κώστα Αλεξανδρόπουλου και δημοτικών συμβούλων της δικής του παράταξης, κατατέθηκαν και από τις δύο πλευρές όλα τα αναγκαία έγγραφα και υπομνήματα προς το δικαστήριο προκειμένου αυτό να αποφανθεί, αν τελικά η απόφαση για την  μη ανακήρυξη των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων ήταν ορθή ή όχι.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί μετά από διάστημα κάποιων μηνών.

Από την πλευρά των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που κατέθεσαν την ένσταση , μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας στις δηλώσεις του ο δικηγόρος τους Μιλτιάδης Κλιμαντίρης επισήμανε ότι «θεωρούμε ότι υπήρξε κατάφορη παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων όλων των υποψηφίων και για τον λόγο αυτό καταθέσαμε την ένσταση, προκειμένου να διορθωθεί αυτή η αδικία- απόφαση, η οποία και στέρησε την συμμετοχή τω υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων στις εκλογές στον Δήμο Ζαχάρως.
«Η άποψη μας παραμένει σταθερή και αταλάντευτη, αφού θεωρούμε ότι το δικαστήριο θα διορθώσει αυτή την αδικία».

«Παράξενη απόφαση»

Καυστικός κατά της απόφασης για την μη ανακήρυξη του συνδυασμού του αλλά και του ιδίου εμφανίστηκε με δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας ο επικεφαλής της παράταξης «Δυναμική Πρωτοβουλία» Πανταζής Χρονόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δικαστικοί κύκλοι επηρεασμένοι από δημοσιογράφους που συνεχώς μας επιτίθενται, προχώρησαν στην έκδοση πρωτοφανών αποφάσεων με τις οποίες στερήθηκα τόσο εγώ όσο και οι υποψήφιοι της παράταξης μου ,την συμμετοχή μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όλοι οι Έλληνες πολίτες, σύμφωνα και με το σύνταγμα μας έχουν το δικαίωμα του εκλέγεστε, εφόσον πληρούν τους όρους που έχει η προκήρυξη των εκλογών.
Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις αλλά κάποιοι τους στέρησαν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές.

Το πώς τελικά βρέθηκε κώλυμα, είναι κάτι που ακόμα δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε.
Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη χωρίς πλάγιες παρεμβάσεις θα σταθεί στο ύψος της και θα επανορθώσει την αδικία αυτή.
Πιστεύω ότι θα δικαιωθώ τόσο εγώ όσο και η παράταξη μας» .

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλέξανδρόπουλος, ο οποίος μαζί με δημοτικούς συμβούλους παρέστη στην όλη δικαστική διαδικασία, προκειμένου να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα της παράταξης , όπως ανέφερε ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι υπάρχουν νόμιμοι και βάσιμοι ισχυρισμοί για την συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου.
«Είμαστε εδώ με την δύναμη του κόσμου της Ζαχάρως για να προασπίσουμε τα συμφέροντα όλων. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν.
Και φυσικά δεν έχουμε να φοβηθούμε και καμία εκλογική αναμέτρηση με τους αντιπάλους αν αυτή προκύψει.
Έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της».

Όλη η επικαιρότητα