Αχαϊα

Υπόθεση Μπακαρί: Ούτε σήμερα ξεκίνησε η δίκη – Επ’ αόριστον αναβολή από το Εφετείο Πατρών

Ακούστε το άρθρο

Στο Εφετείο της Πάτρας επρόκειτο μετά τη διακοπή της προηγούμενης εβδομάδας να διερευνηθούν εκ νέου οι συνθήκες δολοφονίας του Αμερικανού φοιτητή Μπακαρι Χέντερσον στο Λαγανά της Ζακύνθου το καλοκαίρι του 2017. 

Η ακροαματική διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου, όμως διακόπηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, αλλά και της απουσίας μαρτύρων.

Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να αναβάλει επ’ αόριστον τη δίκη εξαιτίας της απουσίας δυο δικηγόρων (ανάμεσά τους και ο Αλέξης Κούγιας που είχε ενημερώσει οτι έπρεπε να παρίσταται στη δίκη Τοπαλούδη στην Αθήνα) και αρκετών μαρτύρων.

Οι γονείς του άτυχου Αμερικανού φοιτητή που βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάτρα, δήλωσαν απογοητευμένοι από την πρωτόδικη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης. «Ήταν ένα σοκ. Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτό που ακούγαμε», είπε η χαροκαμένη μάνα, για την πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου και πρόσθεσε: «Ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μετέτρεψαν τις κατηγορίες σε ελαφρότερες. Όλα ήταν καταγεγραμμένα σε βίντεο».

Αυτό που ελπίζει η μητέρα του Μπακάρι, είναι να μπουν όλοι οι κατηγορούμενοι στη φυλακή, ώστε να δικαιωθεί το παιδί της.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, μετά την έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας ο αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, κατόπιν σχετικής αίτησης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι της οικογένειας Χέντερσον και η οποία είχε γίνει δεκτή για τους επτά από τους εννέα συνολικά κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που είχε εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2018, είχαν κριθεί ένοχοι έξι από τους εννέα κατηγορουμένους για την υπόθεση του θανάτου Μπακάρι Χέντερσον.

Οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, κατά περίπτωση, για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη, για θανατηφόρα σωματική βλάβη και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Τρεις άλλοι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί αρχικά ένοχοι για απλή σωματική βλάβη, αλλά τελικά απαλλάχτηκαν της κατηγορίας, λόγω έλλειψης έγκλησης.

via

Όλη η επικαιρότητα