Ελλάδα

Υπόθεση Ελένης Τοπαλούδη: Η δίκη θα γίνει στην Αθήνα και όχι στη Ρόδο

Ακούστε το άρθρο

Εξελίξεις στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, η δίκη για την υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα θα γίνει στην Αθήνα και όχι στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου ζήτησε η δίκη να μεταφερθεί στα δικαστήρια της Αθήνας για λόγους ασφαλείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας αν η υπόθεση δικαστεί στη Ρόδο».

Το αίτημα έγινε δεκτό από τον Άρειο Πάγο και αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης. Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, υπάρχει μεγάλη οργή στον κόσμο και οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν με λιντσάρισμα.

Υπόθεση Ελένης Τοπαλούδη: Το αποτρόπαιο έγκλημα που σόκαρε την Ελλάδα

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται στις 28 Νοεμβρίου του 2018. Εκείνο το πρωί στις 08.45 το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το λιμενικό κλιμάκιο Λίνδου για την ύπαρξη της σορού στην περιοχή.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 25 – 35 ετών, ύψους 1.75 μέτρων, με κανονική σωματική διάπλαση, μαύρα μαλλιά που φέρει ένα τατουάζ «τριαντάφυλλο» χρώματος μαύρου και κόκκινου, μεγέθους 20 εκατοστών στην γάμπα του δεξιού της ποδιού.

Έφερε εκδορές και εκχυμώσεις στο πρόσωπο και σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Από τις έρευνες που έγιναν στην ξηρά δεν είχαν βρεθεί ρούχα ή άλλα αντικείμενα ενώ από τις έρευνες πέριξ της περιοχής που βρέθηκε το πτώμα, όπου υπάρχουν κυρίως εξοχικές κατοικίες, κανείς δεν είδε ή άκουσε κάτι, που θα μπορούσε να διαφωτίσει τις έρευνες.

Το πτώμα της βρέθηκε γυμνό, φορώντας λυμένο έναν μοβ στηθόδεσμο, ενώ αρχικά δεν προέκυψαν ίχνη βιασμού.

Τις επόμενες μέρες ο πατέρας αναγνώρισε το πτώμα της κόρης του Ελένης και οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν υπήρχαν ενδείξεις για ατύχημα ή αυτοχειρία. Αυτό προέκυψε και από την ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές του νησιού.

Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στη γάμπα του δεξιού της ποδιού, ένα τριαντάφυλλο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο, ενώ συγγενείς της πήγαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα. Η νεαρή φοιτήτρια είχε βρεθεί πεταμένη σε βραχώδη περιοχή.

Μετά από έρευνες οι Αρχές κατέληξαν σε έναν 21χρονο Ροδίτη και στον 19χρονο Αλβανό φίλο του, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί. Οι δυο νεαροί κατηγορούνται και για τον άγριο βιασμό της αδικοχαμένης κοπέλας.

via

Όλη η επικαιρότητα