Ηλεία

Υπόθεση λαθρανασκαφών: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Ηλείοι – «Δρακόντειες διώξεις χωρίς το παραμικρό αρχαιολογικό εύρημα»

Ακούστε το άρθρο

Σε συνέχεια του χθεσινού μας ρεπορτάζ οφείλουμε να διευκρινίσουμε σε ό,τι αφορά τους δύο Ηλείους που αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στην Ανακρίτρια Καλαμάτας, ότι στον μεν έναν δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος, στον δε άλλον επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ο οποίος, σύμφωνα με τον συνήγορό τους κ.Θοδωρή Αντωνόπουλο, που είχε τη βασική ευθύνη της υπεράσπισής τους, θα αρθεί σύντομα.

«Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Ασκήθηκαν δρακόντειες διώξεις για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας με το πρωτοφανές ότι δεν βρέθηκε όχι μόνο κανένας τόπος ανασκαφής, αλλά ούτε και το παραμικρό αρχαιολογικό εύρημα, είτε στην κατοχή των φερομένων ως μελών της “Εγκληματικής Οργάνωσης”, είτε στα χέρια τρίτων. Το εξίσου πρωτοφανές  είναι ότι η καθ’ ύλην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν έχει την παραμικρή γνώση ή ανάμειξη στην υπόθεση αυτή, ενώ είναι ίσως η πρώτη φορά που, πανελληνίως, τέτοια έρευνα δεν έγινε από τη Διεύθυνση Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ε.Λ.Α.Σ., αλλά από το… Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο κ. Αντωνόπουλος και πρόσθεσε:

«Όσον δε αφορά την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του ενός εκ των εντολέων μου, ο όρος αυτός είναι ζήτημα ελάχιστου χρόνου να αρθεί, με την προσκομιδή νέων στοιχείων στην κα Ανακρίτρια Καλαμάτας, τα οποία, λόγω της πίεσης του Αυτοφώρου, δεν είχαμε τη δυνατότητα να τα συλλέξουμε και να τα εμφανίσουμε. Οφείλω τέλος να ευχαριστήσω τον έγκριτο συνάδελφό μου, δικηγόρο Καλαμάτας κ. Γεώργιο Ράλλη, για την άψογη συνεργασία μας, που συνετέλεσε καθοριστικά στο ευτυχές αποτέλεσμα υπέρ των εντολέων μας».

Το χρονικό των συλλήψεων

Σε Βαρβάσαινα και Λεχαινά: Συλλήψεις Ηλείων για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που έκανε λαθρανασκαφές

Όλη η επικαιρότητα