Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Απέρριψε ο Άρειος Πάγος τις αιτήσεις εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο Ιωάννης Αγγελής

Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της επόμενης κίνησης της Εισαγγελίας Διαφθοράς η οποία θα αποφασίσει για την τύχη των ανοικτών φακέλων με κεντρικά πρόσωπα πολιτικούς που βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας για την υπόθεση Novartis, o Άρειος Πάγος απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ιωάννης Αγγελής κατά του συναδέλφου του Δημήτρη Δασούλα και της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Ωστόσο, η έρευνα που αφορά τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή σχετικά με μεθοδεύσεις που έγιναν στην υπόθεση της Novartis από την περασμένη εβδομάδα έχει περάσει στα χέρια των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή  και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Εκτός από τις καταγγελίες Αγγελή οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί ερευνούν και τις μηνύσεις των πολιτικών προσώπων που αφορούν τους χειρισμούς της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι οι αναφορές των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς σε βάρος του πρώην επόπτη τους , αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, έχουν διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να εξεταστούν.

via

Όλη η επικαιρότητα