Ελλάδα

Υπόθεση «ψευτογιατρού»: Πιθανό να υπάρχουν και άλλα θύματα – Ελέγχονται οι τραπεζικοί του λογαριασμοί

Η πρώτη καταγγελία στις Αρχές έγινε τον Δεκέμβριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη, από τον αδελφό ενός 53χρονου άντρα που έπεσε θύμα του ψευτογιατρού και του συνεργού του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του...
Ακούστε το άρθρο

Θέμα χρόνου θεωρείται η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων ταυτότητας του «ψευτογιατρού» ο οποίος υποσχόταν, μεταξύ άλλων, θεραπεία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών. 

Συνολικά κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις θανάτων, ενώ άλλες περιπτώσεις είναι σε απόπειρα. Ως συνεργός του κατηγορείται ηλικιωμένος γιατρός από τη Γερμανία (σ.σ. τον βαρύνουν οι ίδιες πράξεις), όπου φέρεται να έστελνε τα θύματά του για τη δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία, για την οποία ζητούσε οικονομικά ανταλλάγματα. Το κέρδος που κατηγορούνται ότι αποκόμισαν από τον καθένα ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το αίτημα δημοσιοποίησης των στοιχείων υποβλήθηκε από την αστυνομία στις δικαστικές αρχές, καθώς θεωρείται πιθανό ότι υπάρχουν και άλλα θύματα του ψευτογιατρού και του 72χρονου συνεργού του, τα οποία δεν έχουν παρουσιαστεί έως σήμερα, και θα μπορούσαν να καταθέσουν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο 66χρονος που στην πραγματικότητα είναι φυσικοθεραπευτής προσέφυγε στην εισαγγελία κατά της δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Ελέγχονται οι τραπεζικοί του λογαριασμοί

Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν καταφέρει να αποκομίσουν οικονομικό όφελος που ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, έχει ζητηθεί η άρση τραπεζικού απορρήτου και οι λογαριασμοί που διατηρούσε ο 66χρονος ελέγχονται από τις διωκτικές αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν συναλλαγές που ίσως οδηγήσουν και σε άλλα θύματα.

Παράλληλα, οι έρευνες συνεχίζονται και σε διεθνές επίπεδο με τη συμμετοχή της Interpol, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα θύματα του 72χρονου Γερμανού γιατρού, ενδεχομένως και από άλλες χώρες.

Η δράση του «ψευτογιατρού»

Η πρώτη καταγγελία στις Αρχές έγινε τον Δεκέμβριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη, από τον αδελφό ενός 53χρονου άντρα που έπεσε θύμα του ψευτογιατρού και του συνεργού του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στην οικία και το γραφείο που χρησιμοποιούσε ο 66χρονος στην Αττική, εντοπίστηκαν δεκάδες ιατρικοί φάκελοι ασθενών και έτσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της σοβαρής υπόθεσης και εντοπίστηκαν τα πρώτα 15 θύματα.

Ο φυσικοθεραπευτής προσέγγιζε δεκάδες άτομα τα οποία έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλα νευρολογικής μορφής νοσήματα. Τους υποσχόταν μια πρωτοποριακή θεραπεία με ενέσεις βλαστοκυττάρων, ώστε να θεραπευτούν πλήρως.

Οι ασθενείς φέρεται να πλήρωναν 15-20.000 ευρώ για την κάθε ένεση, ενώ υπήρχαν και άτομα που πλήρωσαν 150.000-200.000 ευρώ. Τα θύματα του ήταν από την Αθήνα, τη Χίο, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές. Από τις έρευνες, διαπιστώθηκε ότι οι ενέσεις περιείχαν νερό.

Εκτός αυτών, ο φυσικοθεραπευτής καλούσε τους ασθενείς  να διακόψουν τη θεραπεία που λάμβαναν και τους οδηγούσε στο γιατρό στη Στουτγκάρδη.

Όλη η επικαιρότητα