Ηλεία

Υποθηκοφυλακείο Πύργου: Σε μεγάλη αναμονή και ταλαιπωρία…

ypothikofylakeio_pyrgoy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την ψήφιση του νόμου για την λειτουργία των Υποθηκοφυλακείων, αναμένουν για την περιοχή του Πύργου, οι επαγγελματίες και οι πολίτες της πόλης, οι οποίοι, μέχρι σήμερα, βρίσκονται σε δυσμενή θέση καθώς δεν μπορούν να προβούν σε καμία συναλλαγή που σχετίζεται με την συγκεκριμένη Υπηρεσία. Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του κατασκευαστικού και όχι μόνο κλάδου, τα προβλήματα είναι τεράστια και θα πρέπει επιτέλους το Υποθηκοφυλακείο να λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Εξάλλου διαβεβαιώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, θέλουν αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, το Υποθηκοφυλακείο του Πύργου να λειτουργεί άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις με την νέα του μορφή, ως έμμισθο δηλαδή Υποθηκοφυλακείο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, οι δικηγόροι, που έχουν ήδη κάνει μεγάλες προσπάθειες για την επίλυση του ζητήματος, είχαν την διαβεβαίωση του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά την τελευταία συνάντηση που έκαναν στην Αθήνα για το σκοπό αυτό, ότι είναι έτοιμες ακόμα και οι υπουργικές αποφάσεις και τα προεδρικά διατάγματα που θα απαιτηθούν προκειμένου ο εν λόγω νόμος να εφαρμοσθεί άμεσα, ενώ ότι για τον Πύργο έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την άμεση λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου.

«Μας ανέφεραν από το υπουργείο Δικαιοσύνης πως ειδικά για τον Πύργο έχει ληφθεί ειδική μέριμνα (όπως και για το Περιστέρι) διότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα και στα δύο αυτά Υποθηκοφυλάκεια και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μετά την ψήφιση του νόμου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και χωρίς καμία περεταίρω καθυστέρηση να ξεκινήσει η λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου με την νέα του μορφή – με την μορφή δηλαδή του έμισθου Υποθηκοφυλακείου – ώστε να σταματήσει αυτή η τεράστια καθυστέρηση και ταλαιπωρία που παρατηρείται μέχρι σήμερα για τους πολίτες του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε ο κ. Δημητρουλόπουλος. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα