Καταναλωτές

Υποτονική η κίνηση τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα στην αγορά του Πύργου

15649_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αγορές με μέτρο έκαναν όσοι καταναλωτές βγήκαν στην αγορά τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ενώ συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει για τις δυο-τρεις τελευταίες ημέρες του χρόνου. Οι καταστηματάρχες μέχρι τώρα, είδαν κόσμο να κινείται στην αγορά, αλλά τα ψώνια ήταν επιλεκτικά και πάντα πιο οικονομικά.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον του κοινού, ειδικά στα καταστήματα ενδυμάτων και υποδημάτων έχει παρουσιάσει σημαντική πτωτική τάση σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Κάτι που, όπως επισημαίνουν οι καταστηματάρχες, ήταν αναμενόμενο και οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων, κάτι που φάνηκε πολύ αυτές τις ημέρες.

Το εορταστικό ωράριο δεν αποτέλεσε κίνητρο για τους καταναλωτές, οι οποίοι τελικά βγήκαν στην αγορά τις δυο τελευταίες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα για να πάρουν τα απολύτως απαραίτητα για τους ίδιους και ελάχιστα δώρα για τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις.

Ο κόσμος, βγαίνοντας στην αγορά, αναζητούσε πάντα καλή ποιότητα και χαμηλή τιμή. Κάτι που βρίσκει στην τοπική αγορά, αφού οι καταστηματάρχες πάντα κάνουν μια προσπάθεια για καλύτερες τιμές, με εκπτώσεις και προσφορές. προκειμένου να βοηθήσουν τους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους και να κινηθεί λίγο περισσότερο η αγορά.

Να σημειωθεί τέλος, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με εορταστικό ωράριο. Συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν 08:00-14:30 και 17:00-21:00, αύριο Σάββατο 8:00-15:00, την Κυριακή θα είναι και πάλι ανοιχτά 10:30 – 20:00 και τέλος τη Δευτέρα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 8:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα