Αχαϊα

Υποτονική ήταν η κίνηση στα σούπερ μάρκετ της Πάτρας

Ακούστε το άρθρο

Υπήρξε επάρκεια αγαθών

Υποτονική ήταν η κίνηση στα σούπερ μάρκετ της Πάτρας τα οποία έμειναν ανοιχτά ως τις 17:00 το απόγευμα, καθώς λίγοι ήταν οι Πατρινοί που έκαναν τις αγορές τους.

Γενικά υπήρχε επάρκεια σε όλα τα προϊόντα, με εξαίρεση τα αντισηπτικά και τα υγρά μαντηλάκια στα οποία παρατηρείται έλλειψη.

Σήμερα ελέγχθηκαν 31 σούπερ μάρκετ και τηρούνται τα μέτρα για την ασφάλεια εργαζόμενων και καταναλωτών, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο αναλυτικά οι έλεγχοι έγιναν σε 12 σούπερ μάρκετ στο Παγκράτι, στην Καισαριανή και στην περιοχή Ζωγράφου, 4 σε Αχαρνές και Μενίδι και 15 σε Γαλάτσι, Ν. Ιωνία και Μεταμόρφωση.

«Σε όλα επικρατούσε τάξη. Σε όλα υπήρχαν στην είσοδο υπάλληλοι για έλεγχο των εισερχομένων, επίσης εντός υπήρχε ο προβλεπόμενος αριθμός καταναλωτών».

Στο μεταξύ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 945) η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη για την «τροποποίηση του εθνικού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων, λειτουργία τους κατά τις Κυριακές καθώς και καθιέρωση υποχρέωσης αυτών προς πώληση εφημερίδων».

Σύμφωνα με την απόφαση, το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων παρατείνεται κατά μία ώρα για τη Δευτέρα 23.3.2020 και την Τρίτη 24.3.2020 και διαμορφώνεται ως εξής:

Τη Δευτέρα 23.3.2020 και την Τρίτη 24.3.2020 τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:00. Αύριο, Κυριακή 22.3.2020, θα λειτουργούν υποχρεωτικά σε όλη την Επικράτεια με ωράριο 09:00 – 17:00.

Επιπλέον ορίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, υποχρεούνται να πωλούν εφημερίδες.

thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα