Πολιτική

Υπουργικό Συμβούλιο: Η παρουσίαση του κυβερνητικού έργου

Ακούστε το άρθρο

Τι αναφέρει η σύντομη παρουσίαση κυβερνητικού έργου που μοίρασε σε υπουργούς και υφυπουργούς την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το στίγμα της νέας κυβέρνησης έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους υπουργούς και υφυπουργούς του, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου της Τεταρτης.

Στο έγγραφο που διανεμήθηκε, με τίτλο «Επόμενη ημέρα: Υποστήριξη και Παρακολούθηση Κυβερνητικού Έργου». περιγράφονται οι βασικές αρχές και η φιλοσοφία διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, η λειτουργία υποστήριξης και παρακολούθησης του Κυβερνητικού έργου και τα βασικά μεγέθη του Κυβερνητικού Προγράμματος.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται οι κανόνες λειτουργίας του επιτελικού σχήματος διακυβέρνησης, οι προτεραιότητες για την αποφυγή σύγκρουσηυς συμφερόντων και ο σκοπός της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Η λειτουργία της εφαρμογής «Μαζί»


Η εφαρμογή «Μαζί» που θα αποτελεί το σύστημα «παρακολούθησης» της πορείας του κυβερνητικού έργου, θα είναι μια βάση δεδομένων, όπου κάθε υπουργός με τη συνδρομή δυο εντεταλμένων συνδέσμων της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, θα ενημερώνουν το σύστημα για όλες της δράσεις – στόχους και τα χρονοδιαγράμματα. 

Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί κάποια προθεσμία, το σύστημα θα βγάζει κόκκινη σημαία και μόνο ο πρωθυπουργός θα μπορεί να παρεμβαίνει. Ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία του, αλλά σε πλήρη εφαρμογή θα είναι μέχρι τις 10 Αυγούστου

Από την κυβέρνηση αναφέρουν πως είναι η μεγαλύτερη καινοτομία του ελληνικού κράτους, η οποία εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό. 

Όλη η επικαιρότητα