Ηλεία

Υπουργείο Οικονομικών: Ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα

Τα …ραβασάκια σε όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα, έχει ξεκινήσει να αποστέλλει το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από την ολοκλήρωση της διασταύρωσης των στοιχείων που εξέταζε το προηγούμενο διάστημα. Η διαδικασία της διασταύρωσης είχε ξεκινήσει ουσιαστικά εδώ και τρία περίπου χρόνια, με το υπουργείο να «αναζητά» τους κατόχους αυτοκινήτων που φαίνονταν να μην έχουν προβεί σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο, κάτι το οποίο ολοκληρώθηκε με τον νόμο πλέον να είναι σε ισχύ και όπως αναφέρεται, από αύριο κιόλας, οι Εφορίες θα αποστέλλουν τα σχετικά ειδοποιητήρια. Η διασταύρωση των στοιχείων για τα ανασφάλιστα οχήματα έγινε σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και ήδη στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα, κάποιοι έχουν παραλάβει τα σχετικά ειδοποιητήρια.

Η διασταύρωση των στοιχείων αυτών γίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», με τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, όπου μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου, διαπιστώνεται αν τα οχήματα που είναι καταγεγραμμένα στη βάση δεδομένων έχουν ταυτόχρονα ασφαλισθεί για την κυκλοφορία τους στους δρόμους. Η μεγάλη αύξηση ανασφάλιστων οχημάτων και η έλλειψη ρευστού των ασφαλιστικών εταιρειών ήταν αυτή που οδήγησε το υπουργείο Οικονομικών να θέσει σε ισχύ τον νόμο…

Τσουχτερά πρόστιμα

Όπως ανέφεραν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ασφαλιστές από τον Πύργο, βάσει του νέου νόμου, τα πρόστιμα που αναμένεται να επιβληθούν είναι αρκετά τσουχτερά και αφορούν το ποσό των 250 ευρώ για όλα τα ανασφάλιστα οχήματα τα οποία αν δεν ασφαλιστούν σε διάστημα 8 ημερών, από την ημέρα παραλαβής του ειδοποιητηρίου, τότε το ποσό αυτό θα προσαυξάνεται σε 250 ευρώ για δίκυκλα, 500 ευρώ για ΙΧ επιβατηγά και 1.000 ευρώ για φορτηγά, λεωφορεία και νταλίκες.

Δηλαδή, αν κάποιος έχει ανασφάλιστο το ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητό του, το αρχικό πρόστιμο θα είναι 250 ευρώ και θα έχει στη διάθεσή του οκτώ ημέρες για να προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν το πράξει, τότε στο ποσό των 250 ευρώ μετά το οκταήμερο θα προστεθούν και 500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο (σύνολο 750 ευρώ), αφαίρεση πινακίδων, άδειας οδήγησης και ποινικές κυρώσεις που περιλαμβάνουν φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο.

Όλη η επικαιρότητα