Ελλάδα Ηλεία

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς τις Διοικήσεις των τουριστικών λιμανιών: Πείτε μας τις ανάγκες σας…

Που στοχεύει η σύμβαση με την ΔΕΠΑΝ

Το ενδιαφέρον του για τα τουριστικά λιμάνια φανερώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Ανάμεσα σε αυτές είναι και το ότι ζητά από τις Διοικήσεις των συγκεκριμένων λιμανιών να αναφέρουν τα ειδικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το καθ` ένα από αυτά.

Στόχος του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη και των συνεργατών του είναι η διαμόρφωση ενός μοντέλου ανάπτυξης ενός εκάστου, ιδιαίτερα μετά το πλήγμα στον Τουρισμό και την κρουαζιέρα λόγω της πανδημίας του Κορωναιού.

Για το σκοπό αυτό άλλωστε ενημερώνει ότι έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ).

Σκοπός της συγκεκριμένης σύμβασης αποτελεί η αμοιβαία συνεργασία -με συνδυαστικές δράσεις και ενέργειες- προκειμένου να προσδιοριστούν οι ανάγκες των κρατικών λιμενικών ταμείων και των λιμενικών γραφείων προκειμένου αυτά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της επιχειρησιακής ικανότητας τους, για την ένταξη έργων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα

Τονίζεται επίσης πως η ουσιαστική συμμετοχή των παραπάνω φορέων θεωρείται ότι είναι απολύτως απαραίτητη για τον άμεσο σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των έργων, η επιτυχής υλοποίηση των οποίων θα επιτευχθεί και με την έγκαιρη παροχή όλων των στοιχείων που θα ζητηθούν, δίνοντας με αυτό τον τρόπο -εν τέλει- τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους.

Σημειώνεται ότι στη λίστα των λιμανιών περιλαμβάνεται και αυτό του Κατακόλου στο οποίο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έναρξη έργων ανάπλασης, εντός της χερσαίας ζώνης του, προϋπολογισμού έντεκα εκατομμυρίων ευρώ. 

Όλη η επικαιρότητα