Ηλεία

Υποβολή αιτήσεων για χρήση αιγιαλού και παραλίας: Προθεσμία μέχρι 31 Μαΐου στο Δήμο Ηλίδας

Αιτήσεις και δικαιολογητικά
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία μέχρι τις 31 Μαΐου 2023 έχουν οι ενδιαφερόμενοι στον Δήμο Ήλιδας, να υποβάλλουν σχετική αίτηση για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας προκειμένου να τοποθετήσουν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Όπως έγινε γνωστό, με την υπ΄αριθμ. 38609ΕΞ2023 /10.03.2023 ΦΕΚ 1432 τεύχος Β’ όπως τροποποιήθηκε με την Κ.Υ.Α. 58782 ΕΞ 2023/11.04.2023 ΦΕΚ 2531/18-04-2023 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών – Εσωτερικών – Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγινε καθορισμός των όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και πλεύσιμου ποταμού.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά

Όσοι τυγχάνουν ιδιοκτήτες όμορων με τον αιγιαλό ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής κ.λ.π. σύμφωνα με το άρθρο 4 της ως άνω Κ.Υ.Α. και επιθυμούν να ασκήσουν προτιμησιακό δικαίωμα για τοποθέτηση ομπρελών – ξαπλωστρών ή/και τραπεζοκαθισμάτων, θαλασσίων σπορ κ.λ.π. καλούνται να υποβάλλουν στο Πρωτόκολλο του Δήμου Ήλιδας αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω προβλεπόμενα εκ του Νόμου δικαιολογητικά:

-Άδεια λειτουργίας/Γνωστοποίηση λειτουργίας ΚΥΕ, κατά περίπτωση
-Έναρξη δραστηριότητας στην Δ.Ο.Υ. επιχείρησης υπαγόμενης στις επιτρεπτέες από τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 2971/2001 χρήσεις
-Δημοτική Ενημερότητα
-ΦΕΚ σύστασης και εκπροσώπησης του Νομικού Προσώπου καθώς και ΦΕΚ μεταγενέστερων τροποποιήσεων αυτών
-Υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη του άρθρου 11 του Ν. 4281/2014 ή υπόβαθρο ορθοφωτοχάρτη από την εφαρμογή «ΘΕΑΣΗ ΟΡΘΟΦΩΤΟΧΑΡΤΩΝ» του gov.gr ή απόσπασμα τοπογραφικού διαγράμματος καθορισμού οριογραμμών αιγιαλού και παραλίας, όπου αυτός υφίσταται, ελεγμένο και θεωρημένο από τον Δήμο

Στα ανωτέρω θα αποτυπώνεται υπό μορφή πολυγώνου ο αιτούμενος προς παραχώρηση χώρος έμπροσθεν της πρόσοψης της επιχείρησης, θα αναγράφεται το εμβαδόν αυτού και οι συντεταγμένες των κορυφών του πολυγώνου αυτού.

Η εξόφληση του ανταλλάγματος καθορίζεται στην σχετική ΚΥΑ με την πρώτη δόση τουλάχιστον να εξοφλείται πριν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Οι ως άνω απευθείας παραχωρήσεις θα έχουν διάρκεια μέχρι 31-12-2025.

Εφόσον η αίτηση υποβάλλεται από εταιρεία, πρέπει να υπογράφεται από το Νόμιμο Εκπρόσωπο αυτής και η ιδιότητα του να προκύπτει από νόμιμο προσκομιζόμενο έγγραφο (καταστατικό).

Οι αιτήσεις με τα νόμιμα δικαιολογητικά θα παραδίδονται το αργότερο μέχρι την 31 Μαΐου 2023 στο Δημαρχείο, Αντωνίου Πετραλιά 36 (πρώην ΤΕΙ), γραφείο πρωτοκόλλου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι για περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2622 360544.

Όλη η επικαιρότητα