Πολιτική

Υπουργείο Ενέργειας: Έκτακτη σύσκεψη στην για το φυσικό αέριο – Λήγει αύριο το τελεσίγραφο της Ρωσίας

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη.
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχει σημάνει μόνο στη Γερμανία συναγερμός για την επάρκεια σε φυσικό αέριο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Ελλάδα, αφού η Ρωσία επιμένει στον εκβιασμό πως θα “κλείσει την κάνουλα” αν οι πληρωμές πλέον δεν γίνονται σε ρούβλια!

Λίγη ώρα αφού η Γερμανία ενεργοποίησε το πρώτο (προληπτικό) βήμα ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο και ενώ η Ρωσία απειλεί πως εκτός από το αέριο θέλει να πληρωθεί σε ρούβλια και για άλλα αγαθά (πετρέλαιο, σιτηρά, μέταλλα, λιπάσματα, άνθρακα και ξυλεία), στην Ελλάδα ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη.

Συγκάλεσε εκτάκτως συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων, σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαρτίου, καθώς αύριο εκπνέει το τελεσίγραφο της Ρωσίας για την πληρωμή των συμβάσεων προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια. Σκοπός της σύσκεψης είναι η αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από τη Ρωσία.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, ο πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και Β Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, Δημήτρης Φούρλαρης, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κώστας Ξιφαράς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Ιωάννης Κοπανάκης και εκπρόσωπος της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ.

Όλη η επικαιρότητα