Χωρίς κατηγορία

Ύστατη προσπάθεια για συμμετοχή του Πανηλειακού στη Γ’ Εθνική

panil_1_0.jpg

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τον Πανηλειακό, αφού στην Γενική Συνέλευση που θα ξεκινήσει στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, θα ξεκαθαρίσουν πολλά όσον αφορά το μέλλον της ομάδας.

Θα ξεκαθαρίσει κυρίως σε ποια κατηγορία θα παίζει τη νέα περίοδο ο Πανηλειακός. Στην Γ’ Εθνική ή στο τοπικό;

Και αυτό αφού, παρότι οι ελπίδες για Γ’ Εθνική είναι ελάχιστες, εντούτοις θα γίνει σήμερα μια τελευταία προσπάθεια να βρεθούν οι παράγοντες, που θα έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν την ομάδα στην τρίτη τη τάξει Εθνική κατηγορία της χώρας.

Αν δεν υπάρξει εξέλιξη με την Γ’ Εθνική, τότε δυο λύσεις υπάρχουν μπροστά μας.  

Η πρώτη είναι να προχωρήσει η συνένωση της ομάδας με σωματείο του δήμου Πύργου που αγωνίζεται στην Α1 Κατηγορία (όπως ο Ηρακλής Π/Β). Ένα θέμα που έχει προσχωρήσει, αλλά ακόμη δεν έχει κλείσει…

Και μάλιστα υπάρχουν αντιδράσεις φιλάθλων, που δεν θέλουν η ομάδα να παίξει στην Α1 Κατηγορία, αν δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο!

Η δεύτερη λύση είναι να μην αγωνιστεί ούτε τη νέα περίοδο ο Πανηλειακός. Αυτή η λύση είναι όμως η χειρότερη, αφού την χρονιά 2016-17 η ομάδα θα παίξει αναγκαστικά στην Α1 Κατηγορία.

Και θα έχει μείνει για πάνω από 1,5 χρόνο ανενεργή!

Η καλύτερη λύση σίγουρα είναι ο Πανηλειακός να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική. Όμως αν δεν μπορεί να εξασφαλιστεί αυτό σήμερα και για να αποφύγουμε τις κωμικοτραγικές καταστάσεις των τελευταίων ετών, τότε ας ενωθεί όλος ο Πύργος στο να κατέβει η ομάδα στην Α1 Κατηγορία και ας γίνει προσπάθεια να φτιαχτεί μια δυνατή ομάδα, που θα κερδίσει άμεσα την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία και δεν θα καταρρακωθεί και άλλο το κύρος της στα τοπικά γήπεδα.


Δεν απέφεραν καρπούς οι επαφές για Γ’ Εθνική

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι φίλαθλοι της ομάδας, αλλά και πρόσωπα της πόλης (όπως ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής), είχαν  επαφές τις τελευταίες ημέρες για την εξεύρεση κάποιας χρηματοδότησης, όπως αναφέρουν, “με στόχο η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά στη Γ” Εθνική της νέας περιόδου όπου έχει δικαίωμα συμμετοχής”…

Όμως σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ούτε οι δικές τους κινήσεις είχαν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα ως τώρα. Και αυτό αφού οι επιχειρηματίες που … προσέγγισαν, δεν ήταν θετικοί στο να χρηματοδοτήσουν τον Πανηλειακό την παρούσα φάση.

Του Χρ. Κανελλόπουλου

[email protected]

Όλη η επικαιρότητα