Περίεργα

Ζάμπια: Σταματά η παραγωγή αφροδισιακού ποτού επειδή ήταν… υπερβολικά αποτελεσματικό

Ακούστε το άρθρο

Μια εταιρεία στη Ζάμπια ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διακόπτει την παραγωγή ενός επιτυχημένου αφροδισιακού ποτού καθώς ένας από τους πελάτες της στη γειτονική Ουγκάντα διαμαρτυρήθηκε για τα αποτελέσματα: όχι μόνο παρουσίασε καρδιακή αρρυθμία, αλλά και παρατεταμένη… στύση.

«Σταματήσαμε την παραγωγή και τη διανομή (…) και ξεκινήσαμε εσωτερική έρευνα», είπε ο διευθυντής της εταιρείας, Revin Zambia Ltd, Βίκας Καπούρ.

Το ρόφημα SX Energy Natural Power, όπως ήταν η εμπορική ονομασία του, κυκλοφορούσε εδώ και έναν χρόνο και ήταν από τα πιο επιτυχημένα στο είδος του, όχι μόνο στη Ζάμπια αλλά και στις γειτονικές χώρες. Περιείχε φυσικά εκχυλίσματα πιπερόριζας και μακρόφυλλης ευρυκόμης (ασιατικό φυτό που είναι γνωστότερο με το όνομα «τόνγκατ άλι»), δυο ουσιών γνωστών για τις αφροδισιακές ιδιότητές τους.

Φαίνεται ότι το ποτό ήταν ιδιαίτερα ισχυρό, εξ ου και στη Λουζάκα το αποκαλούσαν «επτά ώρες». Μέχρι που ένας χρήστης στην Ουγκάντα ανέφερε ότι παρουσίασε ταχυκαρδία και παρατεταμένη στύση (επί έξι ώρες), σε βαθμό που κρίθηκε ανησυχητικός για την υγεία του. Η υπηρεσία ελέγχου των φαρμάκων της Ουγκάντας, που ερεύνησε την υπόθεση, διαπίστωσε ότι το «φυσικό» ρόφημα περιείχε και σιλδεναφίλη, μια ουσία που χορηγείται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας και περιέχεται μεταξύ άλλων και στο γνωστό φάρμακο Viagra. Για τον λόγο αυτό, διατάχθηκε η κατάσχεση όλων των φιαλών, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών.

Οι αρχές της Ζάμπιας, αφού ενημερώθηκαν σχετικά, εξέδωσαν επίσης μια προειδοποίηση για τη χρήση του ποτού αυτού. Πάντως ο ιδιοκτήτης της παρασκευάστριας εταιρείας δηλώνει ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στο προϊόν και διαβεβαιώνει ότι «δεν περιέχει καμία φαρμακευτική ουσία».

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα