Ηλεία

Ζαχάρω: Μπορείς να σώσεις μία ζωή – Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών από το ΕΚΑΒ Πατρών – Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Άκρως πετυχημένη ήταν η παρουσίαση  πρώτων βοηθειών  που πραγματοποίησε η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Πατρών- Δυτικής Ελλάδας  σε συνεργασία με  τον Δήμο Ζαχάρως, το Κέντρο Υγείας αλλά και ομάδες διάσωσης και εθελοντές της ευρύτερης περιοχής.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε χθες  σε αίθουσα του Κέντρου Υγείας από τους ιατρούς και  τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, με την συμμετοχή ομάδων αλλά και ευαισθητοποιημένων πολιτών.

Η συγκεκριμένη ενέργεια   εντάσσεται στο σύνολο των δράσεων   εκπαίδευσης και πρόληψης που  υλοποιεί το ΕΚΑΒ με ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Στόχος  είναι όλοι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Η «Εβδομάδα εκπαίδευσης και πρόληψης» όπως έχει ονομαστεί  έχει θεσμοθετηθεί τα τελευταία επτά χρόνια, ως φόρος τιμής για τους γιατρούς, τους διασώστες και τους νοσηλευτές που έχουν χάσει  τη ζωή τους στο καθήκον.
«Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τον πολίτη στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή. Στόχος μας είναι οι πολίτες να μάθουν πρώτες βοήθειες για να συνδράμουν σε περίπτωση ανακοπής μέχρι να έρθει ο διασώστης του ΕΚΑΒ» ανέφερε η γιατρός- εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ  Αγγελική Κανελλοπούλου.

«Γνωρίζοντας τις βασικές πρώτες βοήθειες ο καθένας  μπορεί να σώσει μία ανθρώπινη ζωή.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε σε όλους.

Μπορείς  να σώσεις  κάποιον συνάνθρωπο σου  με την σωστή αντιμετώπιση και αντίδραση αλλά και εσύ  βρισκόμενος  σε ανάλογη κατάσταση μπορείς  να σωθείς  από κάποιον που διαθέτει τις βασικές γνώσεις».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Ζαχάρως Δήμητρα Σκαλτσά επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την υλοποίηση της συγκεκρίμενης δράσης ενώ τόνισε ότι η συνεργασία με την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Πατρών θα συνεχιστεί με ανάλογες ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία και στους μαθητές της περιοχής.

Όλη η επικαιρότητα