Ηλεία

Η Ζαχάρω δεν ξεχνά τους ήρωες της (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Οι άνθρωποι  πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχνάμε…λέει η λαϊκή ρήση. Αυτό δε θα συμβεί ποτέ για όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά, κατά τη διάρκεια του καθήκοντος. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται τα δυο νέα παιδιά της Ζαχάρως, η Πυροσβέστης Ιωάννα Τασσοπούλου που χάθηκε παλεύοντας με τις φλόγες στη μεγάλη πυρκαγιά της Χίου το 1999 και ο Αλεξιπτωτιστής Σπύρος Μανιάτης, που έχασε τη ζωή του κατά τη στρατιωτική επιχείρηση Αττίλα τον Ιούλιο 1974 στην Κύπρο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στην Πλατεία Ηρώων του Δήμου Ζαχάρως, όπου έχουν τοποθετηθεί οι προτομές των δυο ηρώων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη τους από τους εφημέριους της περιοχής πατ. Ιωάννη Δέδε και πατ. Κωνσταντίνο Κωτσόπουλο. Οι οικογένειες της Ιωάννας και του Σπύρου, ήταν εκεί, όπως κάθε χρόνο, με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, τα μάτια τους πλημμυρισμένα από δάκρυα κι ένα «γιατί» χωρίς απάντηση. Μοναδικό «βάλσαμο» στον πόνο τους, είναι το γεγονός ότι τα παιδιά τους, προσέφεραν τη ζωή τους στην υπεράσπιση της χώρας και των συνανθρώπων μας.

Δυο λόγια για τους ήρωες της Ζαχάρως

Η Ιωάννα Τασσοπούλου, ως Πυροσβέστης στην τρομερή φωτιά της Χίου τον Ιούλιο του 1999, χάθηκε στην ηρωική μάχη που έδινε με τις φλόγες μαζί με συναδέλφους της. Η απώλεια της είχε συγκινήσει το Πανελλήνιο.

Ο Σπύρος Μανιάτης υπήρξε Καταδρομέας, που έχασε την ζωή του στην προσπάθεια ανάσχεσης της Τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο του 1974. Ανήκε στην ομάδα των Καταδρομέων που έσπευσαν στην Επιχείρηση «Νίκη» να στηρίξουν την άμυνα της Λευκωσίας και του Αεροδρομίου της στις 22 Ιουλίου 1974, αλλά το αεροσκάφος τους (το μεταγωγικό Νορ-Άτλας) χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό.

Το παρών, στην επιμνημόσυνη δέηση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νίκος Φάμελος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Νίκος Χαραλαμπόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Τάσος Λαμπρόπουλος, Αθηνά Γαλάνη και Δημήτρης Βηλαράς (σ.σ Φιγαλείας), ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος και ο δημ. σύμβουλος της παράταξης του Τάσος Αλτάνης, ο τέως Δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος, ο Προϊστάμενος του Π.Κ Κρεστένων Γιώργος Παπακοσμάς κ.α

Όλη η επικαιρότητα