Ηλεία

Ζαχάρω: Κατεπείγουσα αποκατάσταση ζημιών

Στις άμεσες προτεραιότητες του δήμου Ζαχάρως φαίνεται πως τίθεται η όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Ακούστε το άρθρο

Στις άμεσες προτεραιότητες του δήμου Ζαχάρως φαίνεται πως τίθεται η όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την μεγάλη πρόσφατη κακοκαιρία του περασμένου Σαββάτου 27 Νοεμβρίου, με το Δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο να προχωρά σε απευθείας ανάθεση των εργολαβιών λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα των εργασιών.

Κατά την ανάθεση αυτή, έγινε σύναψη συμβάσεων για τη μίσθωση μηχανημάτων ιδιωτών που θα εκτελέσουν τις «Εργασίες κατεπείγουσας αποκατάστασης ζημιών» από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του δήμου κατολισθήσεις, πλημμύρες, υπερχείλιση ρεμάτων και γρανών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και του Δήμου ήταν άμεση, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία ενίσχυση των μηχανημάτων έργου του δήμου με μηχανήματα έργου ιδιωτών, μιας και τα μηχανήματα και οι χειριστές του δήμου δεν επαρκούν αριθμητικά για την κάλυψη των αναγκών σε μία τέτοια κατάσταση.

Για αυτό το λόγο υπήρξαν τρεις ξεχωριστές εργολαβίες όσον αφορά τη μίσθωση μηχανημάτων έργου ιδιωτών, προκειμένου να γίνει άμεσα απομάκρυνση καταπτώσεων από κατολισθήσεις, αποκατάσταση διαβρώσεων χωμάτινου οδοστρώματος, καθαρισμός και απόφραξη γρανών και άλλες απαραίτητες ενέργειες

Όλη η επικαιρότητα