Ηλεία

Ζαχάρω: Νεκρό τσακάλι στον Καϊάφα προκαλεί… ανησυχία!

Νεκρό τσακάλι εντοπίστηκε προχθές το βράδυ στην περιοχή του Καϊάφα, επί της Εθνικής Οδού, προκαλώντας προβληματισμό στους κατοίκους της Ζαχάρως. Το άγριο ζώο έφερε τραύματα τα οποία μαρτυρούν πιθανότατα χτύπημα από αυτοκίνητο, ενώ οι δύο πολίτες που τα εντόπισαν, ειδοποίησαν τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζαχάρως για το συμβάν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Πλιάγκος, εξέφρασε την ανησυχία του για την παρουσία τσακαλιού σε τέτοιο σημείο, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα κρούσματα επιθέσεων σε κοτέτσια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, κυρίως σε οικισμούς της ορεινής ζώνης, όπως τα Πετράλωνα και τα Μυρώνια.

«Μετά τις τελευταίες εμφανίσεις τσακαλιών σε πολλές κοινότητες του δήμου, ήρθε και η ώρα της Ζαχάρως. Οι ανεύθυνες πολιτικές κάποιων θα έχουν συνέπειες σε συνανθρώπους μας που αγωνίζονται να επιβιώσουν στην ύπαιθρο και να αυξήσουν την ανασφάλεια στην περιοχή. Η ευθύνη πρέπει επιτέλους να καταλογιστεί. Δεν γίνεται να υπάρξει αποτέλεσμα για το οποιοδήποτε θέμα με ακραίες ενέργειες απελευθέρωσης αγρίων ζώων σε περιοχές που ουδέποτε υπήρχαν στο συγκεκριμένο οικοσύστημα. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου πριν να είναι αργά για όλους, και για τα άγρια ζώα και για τους ανθρώπους της υπαίθρου, διότι η ανευθυνότητα ορισμένων δεν έχει όρια», δήλωσε ο κ.Πλιάγκος.

Το πρόβλημα έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη και ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, με εκθέσεις και αναφορές για τους πληθυσμούς τσακαλιού στην περιοχή, και τις ζημιές που έχουν προκαλέσει στην κτηνοτροφία.

Όλη η επικαιρότητα