Χωρίς κατηγορία

Ζαχάρω: Τελειώνει η … περιπέτεια του ιστορικού «Παρά θιν’ αλός»

Εκτός απρόοπτου η δικαστική περιπέτεια για την έκταση θα έχει λάβει τέλος έως τις 20 Μαΐου και άμεσα η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση του χώρου.
Ακούστε το άρθρο

Πιο κοντά στην αξιοποίηση του ιστορικού «Παρά θιν’ αλός», που παραμένει ερειπωμένο εδώ και αρκετά χρόνια στην μαγευτική παραλία της Ζαχάρως, βρισκόμαστε πλέον, μετά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις και όπως τονίζει ο δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, αν δεν έχουμε κάτι το απρόοπτο, η δικαστική περιπέτεια για την έκταση θα έχει λάβει τέλος έως τις 20 Μαΐου.

Και από κει και πέρα, θα προχωρήσει η ΕΤΑΔ στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση του χώρου. Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την αξιοποίηση του «Παρά θιν’ αλός» στην παραλία της Ζαχάρως, ο κ. Αλεξανδρόπουλος, αφού επισήμανε ότι η επαναλειτουργία του θα συνεισφέρει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής, αφού στα χρόνια λειτουργίας του, εξυπηρετούσε πολίτες που ήθελαν να περάσουν λίγες ευχάριστες ώρες, για να πιούν τον καφέ τους ή το ποτό τους και να δοκιμάσουν τα εδέσματα που πρόσφερε, όχι μόνο από την Ηλεία, αλλά και από την Μεσσηνία και την Αρκαδία, τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η δικαστική περιπέτεια του «Παρά θιν’ αλός» φαίνεται ότι θα λάβει τέλος στις 20 Μαΐου, δηλαδή το προσεχές χρονικό διάστημα. Η αναβολή που ζήτησε το δικαστήριο, για δικούς του λόγους, ήταν κυρίως γιατί δεν είχε κλιθεί η ΕΤΑΔ ως συμπαραστάτης των απόψεων του δήμου Ζαχάρως. Λογικά τότε πρόκειται να γίνει η δίκη, εκτός και αν έχουμε κάποιο απρόβλεπτο συμβάν. Αμέσως μετά, ξέρω ότι η πρόθεση της ΕΤΑΔ είναι να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την εκμετάλλευσή του. Κατά πόσο θα προλάβει να λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι δεν μπορώ να το πω, αλλά οι προθέσεις της ΕΤΑΔ είναι αν μπορέσει να το λειτουργήσει ακόμη και από αυτό το καλοκαίρι. Εμείς σαν Δήμος Ζαχάρως, συμπαραστεκόμαστε σε όλες αυτές τις ενέργειες.

Έχουμε κάνει την ανασύσταση του φακέλου, ο οποίος είναι πλήρης πλέον και αυτό πιστεύουμε ότι είναι το κύριο σημείο το οποίο θα βοηθήσει και μάλιστα πάρα πολύ στην αξιοποίηση του «Παρά θιν’ αλός». Έτσι ώστε να υπάρξει μία καλή απόφαση για το «Παρά θιν’ αλός», το δήμο και την ΕΤΑΔ».

«Πολύ θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης η επαναλειτουργία του»

Τι θα προσφέρει όμως η επαναλειτουργία του χώρου στους πολίτες της Ζαχάρως και των γύρω περιοχών;

Όπως τονίζει ο κ. Αλεξανδρόπουλος:  «Οπωσδήποτε η λειτουργία του εκτός από το ότι θα θυμίσει τις παλιές εποχές και θα παίξει τον κοινωνικό του ρόλο, θα είναι και πολύ θετική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης. Σκεφτείτε ότι μέχρι και το Καλό Νερό δεν υπάρχει ένας χώρος αντίστοιχος όπως τον ξέραμε πολλά χρόνια πριν. Μιλάμε για μία περίοδο τουλάχιστον 50 ετών που λειτουργούσε το «Παρά θιν’ αλός». Προσδοκούμε το καλύτερο και είναι καλό ότι συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά με την ΕΤΑΔ, πού υιοθετεί τις απόψεις μας και εμείς χαιρόμαστε για αυτή τη συνεργασία».

«Δεν υπάρχει παρόμοια υποδομή από το Κ. Σαμικό έως το Καλό Νερό»

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του για τα οφέλη από την επαναλειτουργία του «Παρά θιν’ αλός» ο δήμαρχος Ζαχάρως τόνισε:

«Ο ρόλος του «Παρά θιν’ αλός» ήταν πάντοτε στρατηγικός από οικονομικής και κοινωνικής άποψης. Ο καλός διαχειριστής του χώρου, πάντοτε προσφέρει υπηρεσίες. Βεβαίως έκανε και το επάγγελμα του, αλλά πρόσφερε και υπηρεσίες στην κοινωνία και στην οικονομία του τόπου. Σκεφτείτε τώρα την περιοχή από το Κάτω Σαμικό έως το Καλό Νερό να μην έχει μία σοβαρή υποδομή, όπως ξέραμε ότι προσέφερε το «Παρά θιν’ αλός» παλιά. Είναι πολύ μεγάλο το έλλειμμα.

Μιλάμε για 40 km που μένουν χωρίς μία παρόμοια υποδομή υγειονομικού ενδιαφέροντος, χειμώνα – καλοκαίρι. Αυτός είναι ο στόχος μας άλλωστε. Δεν είναι να λειτουργεί σαν μία μεγάλη καντίνα. Είναι να λειτουργήσει χειμώνα – καλοκαίρι και να είναι ένα σημείο αναφοράς για όλους. Το επισκέπτονταν άλλωστε και από την περιοχή της Μεσσηνίας και από την περιοχή της Τρίπολης και όλοι οι Ηλείοι φυσικά. Ελπίζουμε αυτόν το ρόλο να τον ξαναζήσουμε και να τον ξαναδούμε».

Όλη η επικαιρότητα