Ηλεία

Ζαχάρω: Θλίψη για τον χαμό του Δ. Καραπαναγιώτη – Ενός ανθρώπου υπόδειγμα για την τοπική κοινωνία

Ακούστε το άρθρο

Τη θλίψη σκόρπισε στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως ο θάνατος του Δημήτρη Καραπαναγιώτη στα 79 του από την επάρατη νόσο του καρκίνου. Ο άτυχος Δημήτρης έμενε μόνιμα στον Κακόβατο τα τελευταία 15 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλής στην περιοχή. Υπόδειγμα πολίτη και οικογενειάρχη, ήταν παντρεμένος με την Ευγενία Παπαδοπούλου και μαζί είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Παναγιώτη, και πρόσφατα είχε γίνει και παππούς τριών εγγονιών, της Ευγενίας, της Ασπασίας και του Δημήτρη.

Ο Δημήτρης Καραπαναγιώτης ήταν ιδιαίτερα ευφυής και μάλιστα από τους λίγους στον Κακόβατο που συνέχισαν τη μακρόχρονη παράδοση του παιχνιδιού μπριτζ. Όπως μας είχε πει σε πρόσφατο ρεπορτάζ, έπαιζε μπριτζ από 18 ετών και του άρες διότι ήταν παιχνίδι που τον κρατούσε σε πνευματική εγρήγορση.

Δυστυχώς το περασμένο φθινόπωρο χτυπήθηκε από τον καρκίνο και ξεκίνησε μια σκληρή και άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μετακόμισε στην Αθήνα κοντά στα παιδιά του, όπου και ύστερα από παλικαρίσια μάχη άφησε χθες το μεσημέρι την τελευταία του πνοή.

Όλη η επικαιρότητα