WEB tv Ηλεία

Ζαχαροπλαστείο «Αστόρια» στον Πύργο: Τέλος εποχής… τέλος μιας «γλυκιάς» διαδρομής! [VIDEO]

Ακούστε το άρθρο

Μια από τις γνωστότερες επιχειρήσεις του Πύργου γράφει την τελευταία της σελίδα αύριο. Μια επιχείρηση που αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της πόλης του Πύργου και έχει μεγαλώσει αρκετές γενιές με τα παρασκευάσματά της. Ο λόγος για το ζαχαροπλαστείο «Αστόρια», το οποίο μετράει περισσότερα από 70 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην αγορά της πόλης, αποτελώντας εδώ και χρόνια την ιδανικότερη λύση για όσους επιθυμούσαν να απολαύσουν τις μοναδικές του δημιουργίες.

Το Ζαχαροπλαστείο «Αστόρια» άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο καταναλωτικό κοινό το μακρινό 1947, με ιδρυτές τα αδέλφια Βασίλη και Αποστόλη Αποστολόπουλο που οδήγησαν την επιχείρηση στην επιτυχία, ενώ έτος «ορόσημο» για την επιχείρηση αποτέλεσε το 1978, όπου τα ηνία της ανέλαβαν τα αδέλφια Γιάννης, Παναγιώτης και Βασίλης Αλεξανδρόπουλος. Με μεράκι και αγάπη για τη δουλειά τους, κατάφεραν για τέσσερις δεκαετίες να προσφέρουν στον κόσμο εξαιρετικά γλυκίσματα που «μάγευαν» τους ουρανίσκους και με τον χρόνο κέρδιζαν ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού…

Η απόφαση για οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης πάρθηκε από τους ιδιοκτήτες του, λόγω της συνταξιοδότησής τους. Τα συναισθήματά τους ανάμεικτα. Ευχαρίστηση από τη μια πλευρά για τη λήψη σύνταξης παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η χώρα μας, ενώ από την άλλη κυριαρχεί η στεναχώρια που δεν υπήρξε κάποια διάδοχη κατάσταση προκειμένου να μην κλείσει μια επιχείρηση για την οποία έχουν αγωνιστεί να κρατήσουν τόσα χρόνια.

Ο Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, ένας εκ των τριών αδελφών-ιδιοκτητών της επιχείρησης, μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» αναφερόμενος αρχικά στην ιστορία της επιχείρησης και στη συνέχεια στις συνθήκες που αντιμετώπισαν: «Όλα αυτά τα χρόνια, περάσαμε πολλές ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές που μας σημάδεψαν. Δημιουργηθήκαμε μέσα σ’ αυτήν την πόλη και έχουμε τεράστια υποχρέωση από το μικρότερο πολίτη αυτής της πόλης μέχρι και το μεγαλύτερο, ευχαριστώντας τον καθένα ξεχωριστά. Αποχαιρετάμε την τοπική αγορά με ψηλά το κεφάλι και ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Μητροπολίτη μας, τους Αστυνομικούς Διευθυντές, τους εκάστοτε δημάρχους, όλες τις αρχές που στήριξαν αυτή την επιχείρηση, στην οποία πέρασαν πολλοί πελάτες, δούλεψε αρκετός κόσμος και συντήρησε ολόκληρες γενιές οικογενειών. Υπερισχύει η στενοχώρια μας που σταματάει και δεν μπόρεσε να υπάρχει διάδοχη κατάσταση σ’ αυτή την ιστορική επιχείρηση, της οποίας η φήμη είναι παγκόσμια». Επιπλέον, σχολίασε και την έλλειψη διάδοχης κατάστασης που οδήγησε στην απόφαση του οριστικού κλεισίματος: «Δεν υπήρχε συνέχεια από τις οικογένειες μας, μιας και τα παιδιά μας ακολούθησαν άλλους δρόμους. Δόξα το Θεό αποκαταστάθηκαν σε άλλους τομείς και είμαστε ευχαριστημένοι. Αν ήταν καλύτερες οι εποχές, είναι σίγουρο ότι κάποιος συνάδελφος ίσως να τολμούσε να αναλάβει τα ηνία όπως εμείς το 1978. Η παρουσία της «Αστόρια» οφείλει να συνεχίσει να υπάρχει στην καθημερινότητα της πόλης και ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξαναδημιουργηθεί από κάποιον άλλο».

Στο τέλος της δήλωσής του, θέλησε να ευχαριστήσει τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στήριξαν την προσπάθειά τους και βοήθησαν τα μέγιστα ώστε η επιχείρηση να γίνει ευρέως γνωστή και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, ενώ πραγματοποίησε κάλεσμα για σήμερα Πέμπτη, από τις 6 και μετά, όπου θα κάνει μια αποχαιρετιστήρια γιορτή για να ευχαριστήσει τους πελάτες του για την στήριξη, την αγάπη και την προτίμησή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Όλη η επικαιρότητα