Ελλάδα

Ζάκυνθος: Άλλοι εννέα Βρετανοί καταγγέλλουν ότι δηλητηριάστηκαν από «μπόμπες»

Ακόμα μία ομάδα Βρετανών φοιτητών που ήρθαν για διακοπές στη Ζάκυνθο καταγγέλλουν ομαδική δηλητηρίαση από αλκοόλ σε μπαρ του Λαγανά. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα.

Αυτή τη φορά πρόκειται για επτά φίλους από το Κόβεντρι και άλλους δύο νεαρούς που είχαν επισκεφθεί το νησί. Όλοι τους κατέληξαν στο νοσοκομείο. Ένας από αυτούς ανέφερε ότι τον είχαν προειδοποιήσει για κάποια από αυτά τα μπαρ στο Λαγανά

«Τα αποφύγαμε, ωστόσο αρρωστήσαμε», δήλωσε στη βρετανική Sun ένας από τους τουρίστες στο νησί, φοιτητής οικονομικών.

«Μας πήγαν στο νοσοκομείο και τελικά καταλήξαμε όλοι μας σε νοσοκομεία της Βρετανίας», πρόσθεσε.

Μία ακόμη Βρετανίδα που φαίνεται πως κατανάλωσε «μπόμπα» έπαθε ρήξη οισοφάγου από τους εμετούς, ενώ είχε και θολή όραση. Αρχικά διακομίσθηκε σε δύο ελληνικά νοσοκομεία, για να καταλήξει σε ένα στη Βρετανία.

«Φοβήθηκα πολύ. Νόμιζα ότι θα πεθάνω», είπε.

«Ενιωθα λιποθυμία και έτρεμαν τα πόδια μου, δήλωσε ένας ακόμη νεαρός, που οι διακοπές του σημαδεύτηκαν από τις συνέπειες του τοξικού αλκοόλ.

Το ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός είναι πως πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα μία παρέα Βρετανών την οποία αποτελούσαν 17χρονα και 18χρονα παιδιά γιόρταζαν την αποφοίτησή τους στα μαγαζιά του Λαγανά. Τελικά κατέληξαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Όπως λένε, είχαν πιει μόλις τρία ποτά ο καθένας όλη τη νύχτα.

Πηγή: The Sun

Όλη η επικαιρότητα