Γ Εθνική

Ζάκυνθος – Αστέρας Αμαλιάδας 0-2: «Νάτοι – νάτοι» οι πρωταθλητές!

Ακούστε το άρθρο

Ο Αστέρας Αμαλιάδας είναι ο πρωταθλητής του 5ου ομίλου της Γ΄ εθνικής και «μαθηματικά», κερδίζοντας χθες στην Ζάκυνθο την τοπική ομάδα που έπαιξε αρκετά δυνατά(παρότι υποβιβασμένη) με σκορ 2 – 0! Με τους παίχτες, τεχνικό επιτελείο και διοικηση, να πανηγυρίζουν στο φινάλε του ματς , σεμνά και ταπεινά, μιας και εχουν ακόμα πολύ δρόμο , μέχρι την οριστική ανοδο της ομαδας στη Β΄ εθνική, μεσω των αγωνων μπαραζ!

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα!

Μόλις στο 1΄ ωραία εκτέλεση κόρνερ από τον Φ. Σκοζάι, η μπάλα στην περιοχή του Αστέρα, με τους γηπεδούχους όμως, να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Τσάμη! Στο 6΄καλό φάουλ του Τιανταφυλλίδη, στην αγκαλιά του Τσάμη! Στο 12΄, ωραία κάθετη μπαλιά του Κέρι στον Μαρουκάκη, αυτός σε πλάγιο τετ – α- τετ με τον γκολκίπερ Λάλι, που διώχνει πολύ ωραία σε κόρνερ! Στην εξέλιξη της φάσης ο Κέρι θα σουτάρει δυνατά, σωτήρια όμως θα διώξει  ο Μαρίνος, πρίν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή τέρματος! Πολύ μεγάλη διπλή ευκαιρία για τον Αστέρα! Στο 13΄μεγάλη ευκαιρία αυτή τη φορά για τη Ζάκυνθο, όταν ο Πέττας θα βγάλει πολύ ωραία στο Σκοζάι, που εντελώς μόνος, θα σουτάρει ψηλά αουτ! Στο 15΄κόρνερ για τον Αστέρα με τον Κασνέτση να εκτελεί και το Μπανούση  να πιάνει το σουτ στην κίνηση, με τη μπάλα όμως να φεύγει λίγο άουτ! Στο 21΄ φάση διαρκείας για τον Αστέρα, όταν μετά από λάθος συνεννόηση Τριανταφυλλίδη – Μαρίνου, ο Μπουντόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής,  με τον Λάλι όμως να λέει αρχικά «όχι» στο γκολ! Στην συνέχεια μέσα σε πανδαιμόνιο, η μπάλα θα καταλήξει κόρνερ που θα περάσει ανεκμετάλλευτο! Στο 32΄ ωραία  εκτέλεση φαουλ του Κασνέτση, ο Λάλι με πολύ ωραία επέμβαση στη γωνία του, αποτρέπει το γκολ! Στη συνέχεια ο Κέρι θα σουτάρει δυνατά, η μπάλα θα περάσει όμως σύριζα άουτ! Στο 36΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν ο Κέρι  με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ανάγκασε ξανά το Λάλι σε σωτήρια επέμβαση! Η φάση όμως είχε και συνέχεια, με το Μπουντόπουλο να σεντράρει για τον Μαρουκάκη, που θα πιάσει την κεφαλιά, και τον Λάλι να σώζει πάνω στη γραμμή!!! Στο 43΄ ωραία  προσπάθεια Πέττα και Σκοζάι στην τελευταία φάση του α΄ μέρους, με τον Σκοζάι να σουτάρει πολύ άστοχα! Στην επανάληψη και στο ο 51΄ , τεράστια φάση για τον Αστέρα με τον Κέρι να «σημαδεύει» το δεξί δοκάρι του Λάλι! Ενώ στο 53΄ ωραίο σουτ του Κέρι, θα μπλοκάρει σταθερά ο Λάλι! Στο 58΄ ο Τσουκαλάς  θα κάνει τρομερή επέλαση από δεξιά, θα σεντράρει για το Μαρίνο που θα πι΄σει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπαλα στο οριζόντιο δοκάρι του Τσάμη! Στο 62΄ο Μαρουκάκης  θα «μονομαχήσει» με τον Μαρίνο, θα πέσει στο έδαφος και ο διαιτητής Βεργέτης που ήταν κοντά, θα δώσει το πέναλτι! Έτσι στο 63΄ ο Λόρι Κέρι από την «άσπρη βούλα»… θα ευστοχήσει, κάνοντας το 0 – 1!  Στο 74΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν ο Μαρουκάκης θα βρεθεί αμαρκάριστος  από αριστερά, αλλά θα σουτάρει άστοχα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Λάλι! Στο 86΄ο Αστέρας θα «σφραγίσει» τον τίτλο του, όταν ο Κέρι θα σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι του Λάλι, ο Παπαδόπουλος που πήρε το «ρημπάουντ» θα βγάλει στον Μαρουκάκη, και αυτός στην κενή εστία θα γράψει το τελικό 0 – 2!

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Λάλι, Κίτος, Τριανταφυλλίδης, Κυριάζος, Ράδης, Πέττας, Μαρίνος, Ντάσης(66΄Αμμος), Τσουκαλάς(λ. τρ. 70΄Παπαδόπουλος), Σκοζάϊ, Βαρότσης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Τσάμης, Μπουντόπουλος(56΄Κυριάκος), Παπαδόπουλος, Ρόβας, Παγώνης(λ. τρ. 14΄ Μπαρμπαρούσης), Κασνέτση, Μπουζούρας, Μπανούσης, Μαρουκάκης(86΄Σταθάτος), Κέρι, Τόρες(86΄ Μπουτσικάκης).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ(Γεν. Διευθυντής  Αστέρα): «Ο πρώτος  στόχος επετεύχθη!»

«Σήμερα(χθες), είναι μια μεγάλη ημέρα για τον Αστέρα Αμαλιάδας, καθώς ο αρχικός στόχος του τίτλου στον 5ο όμιλο της Γ΄ εθνικής επετεύχθη, χάρις στις προσπάθειες διοίκησης , παιχτών και τεχνικής ηγεσίας, των φίλων της ομάδας, και φυσικά του ηγέτη μας, κ. Θανάση Παπαγεωργίου! Τώρα πλέον θα ξεκουραστούμε, θα ηρεμήσουμε, και θα περιμένουμε τα μπαράζ ανόδου, ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία, να ανέβει η ομάδα στην Β΄ εθνική! Θέλουμε όλη την Ηλεία δίπλα μας για να επιτευχθεί ο στόχος, που θα ανεβάσει στα ύψη το Ηλειακό Ποδόσφαιρο»!

Όλη η επικαιρότητα