Ζάκυνθος: Το χαλάζι εμπόδισε να προσγειωθεί η πτήση από Αθήνα

Η έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε νωρίς σήμερα (16.01.2017) το πρωί στο νησί της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καλαμακίου ήταν η αιτία για την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν οι επιβάτες της πτήσης από Αθήνα προς Ζάκυνθο.

Στην περιοχή αυτή όπου βρίσκεται το Διεθνές αεροδρόμιο του νησιού, το ύψος του χαλαζιού στην πίστα προσγείωσης και απογείωσης ήταν τέτοιο ώστε το αεροπλάνο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο νησί.

Μετά από λίγα λεπτά συνεχόμενων κύκλων πάνω από το αεροδρόμιο, ο κυβερνήτης αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην Αθήνα ώστε να μην θέση σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Επρόκειτο όντως για μια απίστευτη χαλαζόπτωση, που έπληξε την Ζάκυνθο. Το μέγεθος του χαλαζιού ήταν αρκετά μεγάλο αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ζημιές. Το φαινόμενο αυτό ήταν πρωτόγνωρο για τους κατοίκους που είδαν, μέσα σε λίγα λεπτά, το νησί να «φοράει» τα λευκά του για ακόμα μια φορά, όχι από το χιόνι, όπως την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά από το χαλάζι.

 

Πηγή: imerazante.gr