Αποδράσεις

Ζάκυνθος: Μια παραδεισένια παραλία με κρυστάλλινα νερά

Ακούστε το άρθρο

Λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου, μακρυά από τους πολυσύχναστους δρόμους του νησιού, μακρυά από την “βαβούρα” των τουριστικών περιοχών, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία της Δάφνης.

Για πολλούς ντόπιους αλλά και πιο ψαγμένους τουρίστες, η Δάφνη αποτελεί ένα πολύ όμορφο ησυχαστήριο, καθώς τα λιγοστά ταβερνάκια που βρίσκονται εκεί, σε παραπέμπουν σε μια άλλη εποχή, πιο “ρομαντική”. Η μουσική ίσα που ακούγεται και τα αλμυρίκια που υπάρχουν κατά μήκος της παραλίας και ανάμεσα στα ταβερνάκια, δημιουργούν την δροσιά που χρειάζεσαι για να χαλαρώσει κάποιος. Το φυσικό τοπίο, είναι άγριο και ταυτόχρονα τόσο ζεστό για τους επισκέπτες της παραλίας. Πρόκειται για μια παραδεισένια παραλία, με υπέροχη αμμουδιά και με θέα το ακατοίκητο νησάκι “Πελούζο” αλλά και όλον τον κόλπο του Λαγανά.

Τα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά της Δάφνης, κάθε καλοκαίρι φιλοξενούν τη θαλάσσια χελώνα caretta – caretta, που επιλέγει τη συγκεκριμένη παραλία για να γεννήσει τα αυγά της και ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, οπότε τα μέτρα φύλαξης της παραλίας είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ολόκληρη η παραλία είναι γεμάτη από φωλιές με αυγά και αυτές προστατεύονται από ειδικές ξύλινες κατασκευές για να μην σπάσουν τα αυγά που είναι μέσα.

Η πρόσβαση στην παραλία πλέον είναι εύκολη, καθώς πριν από μερικά χρόνια επισκευάστηκε ο δρόμος που οδηγεί στην πανέμορφη παραλία.

AΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα