Ελλάδα

Ζάκυνθος: Προφυλάκιση πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. για ηθική αυτουργία σε ληστεία

Ακούστε το άρθρο

Την προφυλάκιση ενός πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ για ηθική αυτουργία σε ληστεία σε βάρος πολίτη, αποφάσισε χθες το συμβούλιο Πλημμελειοδικών Δικαστών Ζακύνθου.

Ο πρώην αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου βρισκόταν από τον Ιανουάριο του 2017 σε διαθεσιμότητα και την τελευταία εβδομάδα σε κατ΄ οίκον περιορισμό, φρουρούμενος από αστυνομικούς. Σήμερα οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η υπόθεση αφορά τη ληστεία με λεία 550.000 ευρώ σε βάρος του Ζακυνθινού Νικήτα Αρετάκη και τα στοιχεία που εξέτασαν οι ανακριτικές Αρχές σχετίζονται, εκτός των άλλων, με τα τηλεφωνήματα που έγιναν το επίμαχο διάστημα, κατά το οποίο φαίνεται πως υπήρχε επικοινωνία μεταξύ του αστυνομικού και του αλλοδαπού δράστη της ληστείας, τόσο πριν το συμβάν όσο και μετά.

Μία ακόμα πληροφορία αφορά τον εντοπισμό γενετικού υλικού του πρώην αξιωματικού στο όχημα, που χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι από το φθινόπωρο του 2017 ως δράστης της ληστείας είναι φυλακισμένος 29χρονος Αλβανός.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αλλοδαπός επιτέθηκε στον παθόντα, κοντά στην εκκλησία της Ανάληψης, στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, την ημέρα που εκείνος μετέφερε χρήματα, που προορίζονταν για πληρωμές για σχολείο που κατασκεύασε ο ίδιος και το δώρισε στο ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα