Ελλάδα

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα οι οκτώ για τον θάνατο του Αμερικανού τουρίστα- Έχασε τη ζωή του για μια selfie;

Ακούστε το άρθρο

Στον εισαγγελέα Ζακύνθου οδηγήθηκαν οι οκτώ συλληφθέντες για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, τα ξημερώματα της Παρασκευής στον Λαγανά. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και η αστυνομία είχε αποκλείσει την οδό Τερτσέτη, μπροστά από το δικαστικό μέγαρο του νησιού.

Στους κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος, ενώ τη Δευτέρα θα αρχίσουν οι ανακρίσεις για το συμβάν.

Εκτός από τον 34χρονο ημεδαπό και τον 32χρονο Σέρβο με βρετανικό διαβατήριο που συνελήφθησαν από το πρωί της Παρασκευής, δύο ακόμη άτομα τα οποία συμμετείχαν στο ξυλοδαρμό που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο άτυχος 22χρονος Αμερικανός τουρίστας, ταυτοποιήθηκαν χθες το βράδυ απο τις αστυνομικές αρχές. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διευθυνσης Ιονίων Νήσων πρόκειται για δύο 22χρονους σερβικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο κρατητήριο, μαζί με τον συμπατριώτη τους και έναν Έλληνα που νωρίτερα είχαν επιβεβαιωθεί ως δράστες.

Από εκεί και πέρα σήμερα τα ξημερώματα άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 22χρονου υπηκόου Η.Π.Α. Πρόκειται για Σέρβους υπηκόους και συγκεκριμένα δυο 18χρονους, ένα 21χρονο και ένα 25χρονο.
Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Τα βίντεο μέσα και έξω από το γνωστό μπαρ του Λαγάνα μίλησαν… Είπαν πολλά και έδειξαν ακόμα περισσότερα με αποτέλεσμα να συλληφθούν μέχρι τώρα 8 άτομα. Όλα τους κατηγορούνται ότι σκότωσαν ένα παιδί μόλις 22 ετών.

«Αμερικανός πτυχιούχος χτυπήθηκε μέχρι θανάτου στην Ελλάδα», έγραψε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, καθώς η τραγική είδηση γρήγορα πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μάλιστα από την πρώτη στιγμή στη Ζάκυνθο βρέθηκε και άνθρωπος της αμερικανικής πρεσβείας ο οποίος ενημερώνεται για την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Ήταν ένας μεγάλος καβγάς, πρέπει να σας πω. Πολύς κόσμος, δεν ξέραμε ποιος ήταν εναντίον τίνος», δήλωσε στην κάμερα του Star, Αμερικανός τουρίστας.

Μάλιστα το πιο τραγικό από όλα ήταν ότι η Πέμπτη ήταν η τελευταία μέρα του 22χρόνου στο νησί, καθώς την επομένη θα επέστρεφε στην πατρίδα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καυγάς στο κλαμπ της Ζακύνθου ξεκίνησε από μια selfie που έβγαλε ο 22χρονος με υπάλληλο του νυχτερινού μαγαζιού. Αυτό δεν άρεσε στον πορτιέρη του κλαμπ με αποτέλεσμα να τον χαστουκίσει και ο Αμερικανός τουρίστας να του ρίξει μια γροθιά. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ζάκυνθου αλλά και της Πάτρας, που πήγαν για να βοηθήσουν στην σύλληψη των δραστών, είδαν και ξαναείδαν το βίντεο από το εσωτερικό του μπαρ αλλά και από τα γύρω καταστήματα.

Η Ζάκυνθος είναι δημοφιλής στους τουρίστες για τις εκπληκτικές παραλίες της και την άγρια νυχτερινή ζωή, η οποία επικεντρώνεται γύρω από την κύρια οδό του Λαγανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα του επεισοδίου σε μικρή απόσταση ήταν και μια ομάδα αστυνομικών της ΟΠΚΕ που όμως δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Το 2011 όχι εξαιτίας μιας σέλφι αλλά για ασήμαντη αφορμή, ένας νεαρός οδηγός ταξί σκότωσε και πάλι στο Λαγανά της Ζακύνθου έναν 19χρονο Βρετανό και τραυμάτισε με μαχαίρι άλλους τέσσερις συνομήλικους συμπατριώτες του. Τότε είχε υποστηρίξει ότι η παρέα των τουριστών τον παρενοχλούσε καθώς τον σημάδευε με λέιζερ και τον έβριζαν.

Με πληροφορίες από imerazante και star

Όλη η επικαιρότητα