Ελλάδα

Ζάκυνθος: Το χρονικό μίας δολοφονίας που πάγωσε την κοινωνία 

Η Lonora ήταν μια από τις τρεις γυναίκες που δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσά τους ένα κορίτσι μόλις 17 ετών.
Ακούστε το άρθρο

Απρίλιος 2020. Ένας άνδρας επισκέπτεται ψυχίατρο γιατί δεν νιώθει καλά. Είναι σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών και ζει στο χωριό Τσιλιβή στο νησί της Ζακύνθου.

Η διάγνωση από νοσοκομείο και ιδιώτες γιατρούς είναι ότι πάσχει από κατάθλιψη, άγχος και αϋπνίες όπως προκύπτει από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στις αρχές και του συνταγογραφούνται φάρμακα για αρκετούς μήνες μετά. Συγκεκριμένα δεκαέξι συνταγές μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η συμπεριφορά του αλλάζει προς το χειρότερο… Στις 20 Ιουνίου χτυπά την γυναίκα του. Το πιθανότερο είναι ότι δεν ήταν η πρώτη φορά. Η lonora δεν αντέχει και πηγαίνει στην αστυνομία.

Καταθέτει μήνυση για απόπειρα σωματικής βλάβης εναντίον του συζύγου της. Το δικαστήριο που ορίστηκε για τις 22 Ιουνίου αναβλήθηκε αλλά προσωρινά δόθηκε δικαστική απόφαση να απομακρυνθεί από τη συζυγική εστία ο σύζυγος ενώ απαγορεύτηκε να πλησιάζει τη γυναίκα του σε απόσταση των 100 μέτρων. Η αναβολή δόθηκε για τις 28 Ιουνίου αλλά και πάλι το δικαστήριο δεν έγινε και ορίστηκε νέα δικάσιμος για 28 Φεβρουαρίου 2023.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η 41χρονη τον λυπήθηκε και την περασμένη Κυριακή έγινε και πάλι επεισόδιο. Η γυναίκα υποβάλλει και πάλι μήνυση. Επιστρέφει στο σπίτι της πιστεύοντας ότι έχει γλιτώσει τα χειρότερα… Δυστυχώς έπεσε έξω. Λίγη ώρα μετά, ο σύζυγός της επιστρέφει και την δολοφονεί.

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η… ΣΥΓΝΩΜΗ

“Ζητώ συγνώμη από τα παιδιά μου” είπε ο συζυγοκτόνος τη στιγμή που πέρναγε την πόρτα της ανακρίτριας Ζακύνθου…

“Δεν ήθελα να τη σκοτώσω” είπε στην ανακρίτρια υποστηρίζοντας ότι θόλωσε πάνω στον καυγά που είχαν… Ένας καυγάς που ξεκίνησε όπως υποστήριξε γιατί ανακάλυψε στο κινητό της τις συνομιλίες με έναν άλλο άντρα. Πίστευε όπως είπε ότι τον απατούσε τον τελευταίο χρόνο. Υποστήριξε ότι η δολοφονία έγινε εν βρασμώ ψυχής.

Τραγική ειρωνία την ώρα που απολογούνταν γινόταν η κηδεία της γυναίκας του που ο ίδιος δολοφόνησε. Απαρηγόρητα ήταν τα τρία παιδιά τους με τον μεγάλο γιο να λέει μια μεγάλη αλήθεια “Ήταν η κακιά ώρα. Έλειπα, δεν πρόλαβα. Συνέβαινε για αρκετά χρόνια. Το φταίξιμο είναι και δικό μας, γιατί δεν είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και ήταν πολύ μεγάλο λάθος μας αυτό”.

Τα λόγια του νεαρού που έχασε με τόσο άγριο τρόπο τη μητέρα του από τα χέρια του ίδιου του του πατέρα δείχνουν ότι πρέπει να λαμβάνουνε μέτρα για να αποτρέψουμε τον κακό. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο δράστης εκτός από ψυχολογικά προβλήματα, γυρνούσε μεθυσμένος στο σπίτι και δημιουργούσε συνεχώς επεισόδια.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ “Π”

“Ζητάμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Υπάρχει παντελής έλλειψη ανθρωποκτόνου προθέσεως καθώς χρησιμοποιήθηκε ένα μαχαίρι μικρό του φρούτου χωρίς αιχμή με συνολικό μήκος λάμας μόλις 8 εκατοστά. Το αδίκημα κατά την υπεράσπιση που υπάρχει για την περίπτωση μας είναι μόνο η θανατηφόρα σωματική βλάβη. Ο δεύτερος ισχυρισμός μας για  το βρασμό ψυχικής ορμής είναι για το λόγο ότι υπήρξε η υπερδιέγερση του συναισθήματος της ζήλιας του θυμού και της αγανάκτησης καθόσον ανακάλυψε ότι η σύζυγος του απιστούσε σε βάρος του με έναν ομοεθνή του και μάλιστα το γεγονός αυτό το διαπίστωσε ο ίδιος από μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο”.

ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ… ΕΡΓΟ

Η Lonora ήταν μια από τις τρεις γυναίκες που δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσά τους ένα κορίτσι μόλις 17 ετών. Ένα κορίτσι που στα 11 χρόνια του έπεσε θύμα βιασμού και έξι χρόνια μετά δολοφονείται. Πάλευε τουλάχιστον πέντε λεπτά να σωθεί από τα χέρια του δολοφόνου της Δεν τα κατάφερε. Όπως δεν τα κατάφερε και άλλη μια γυναίκα στο Ρέθυμνο…

Κάθε φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Άντρες κακοποιητές που βγαίνουν εκτός ορίων και αφαιρούν μια ανθρώπινη ζωή… σαν να είναι κάτι ασήμαντο.

Όλοι ζητούν μετά συγνώμη. Μια συγνώμη όμως που μετά δεν έχει καμμία σημασία…

Όλη η επικαιρότητα