Οικονομία

Ζαλίζουν οι τιμές των ποτών: Έως και 37% πιο ακριβό φέτος το αλκοόλ στα νησιά

Τα κοκτέιλ αρχίζουν από 12 ευρώ και τα πιο εξεζητημένα κοστολογούνται έως και 16 ευρώ.
Ακούστε το άρθρο

«Ζαλίζουν» οι τιμές στα ποτά που σερβίρονται στα νησιά και όχι μόνο. Μπορεί τα μπαράκια να γεμίζουν, όμως, οι τσέπες των θαμώνων… αδειάζουν.

Έως και 37% είναι αυξημένες οι τιμές των ποτών φέτος στα νησιά.

Για παράδειγμα, όσοι επισκεφτούν για το τριήμερο την Πάρο και την Νάξο, για να πιουν ένα ποτό στα πιο φημισμένα και πολυσύχναστα μαγαζιά των δύο νησιών, θα δώσουν από 10 μέχρι και 15 ευρώ.

Για μία παρέα τεσσάρων ατόμων που θα θελήσει να παραγγείλει φιάλη, εκεί οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τη μάρκα και τα ml.

Νάξος

Κοστίζει 10 ευρώ το απλό, 12 ευρώ το σπέσιαλ, 14 ευρώ το premium

Πάρος

Τα απλά ποτά, τα απλά τζιν, οι απλές βότκες, τα απλά ρούμια πωλούνται στα 120 ευρώ.

Τα premium είναι ανάλογα τι premium θα είναι και τι τιμή θα έχει αναλογικά. Έχουν ανέβει προς τα πάνω όντως κατά 1-2 ευρώ. Πάει και στα 10 εκεί που ήταν 8.

Όσοι προτιμήσουν βέβαια να γευτούν ένα μπουκάλι σαμπάνιας, εκεί η τιμή αρχίζει από τα 200 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.000 ευρώ.

Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πιο φθηνό είναι το ποτό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς κυμαίνεται στα 8-9 ευρώ, ένα ευρώ πάνω σε σχέση με πέρυσι. Η φιάλη για μία παρέα τεσσάρων ατόμων αρχίζει από τα 90 ευρώ.

«Ένα ποτό απλό ξεκινάει από τα 9 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 11-12 ευρώ. Πέρυσι το έβρισκες και με 7,5 ευρώ, χαμηλότερη τιμή. Τα σπέσιαλ ξεκινούσαν από 9,5-10 και καταλήγαμε στα 14. Φέτος ξεκινάμε από 10,5 και πηγαίνουμε στα 15», ανέφερε ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Φίστας στο MEGA.

Τα κοκτέιλ αρχίζουν από 12 ευρώ και τα πιο εξεζητημένα κοστολογούνται έως και 16 ευρώ.

Στις κάβες που προμηθεύουν τα μαγαζιά οι ανατιμήσεις είναι έκδηλες. Ενδεικτικά, ένα μπουκάλι βότκα που πέρυσι κόστιζε 31€ και 10 λεπτά, τώρα το αγοράζουμε στα 32 και 70. Μπουκάλι ουίσκι από 25,50 εφέτος έχει φτάσει τα 28 ευρώ και το τζιν 12% πάνω, όταν πέρυσι είχε 32,60 και εφέτος 36 μισό.

«Την τελευταία φορά ήμουν εδώ Φεβρουάριο, τώρα είναι Ιούνιος και η διαφορά είναι αισθητή. Σίγουρα λόγω πληθωρισμού αλλά και οι μισθοί δεν συμβαδίζουν».

Όπως σημειώνει το dikaiologitika.gr για ένα ζευγάρι που θα φύγει για το τριήμερο, αν πάρει ο καθένας από ένα ποτό τη φορά, γυρνώντας πίσω με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα διαπιστώσουν πως έχουν δώσει 100 ευρώ μόνο για αλκοόλ.

Όλη η επικαιρότητα