Categories: Κόσμος

Ζελένσκι για Πολωνία: Είμαι βέβαιος ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο

Share

«Δεν γνωρίζω τι συνέβη» δήλωσε την Πέμπτη (17/11) ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας για τον πύραυλο που κατέπεσε στην Πολωνία το βράδυ της Τρίτης (15/11) σκοτώνοντας δύο ανθρώπους,

«Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι συνέβη. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει. Αλλά είμαι βέβαιος ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο, είμαι βέβαιος ότι βάλαμε με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας» επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η ουκρανική προεδρία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ουκρανοί εμπειρογνώμονες θα συμμετάσχουν στην έρευνα σχετικά με τις συνθήκες του περιστατικού στην Πολωνία» είπε ο ουκρανός πρόεδρος κατά την διάρκεια ομιλίας στο Bloomberg New Economy Forum.

«Εχουμε λάβει επιβεβαίωση ότι οι ειδικοί μας θα συμμετάσχουν στην έρευνα. Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, δεν μπορούμε να πούμε επακριβώς ποιοι πύραυλοι ή τμήματά τους έπεσαν στο έδαφος της Πολωνίας.

«Αλλά είδαμε φωτογραφίες της διαμέτρου του πλήγματος. Δεν μπορεί να είναι μόνο τα υπολείμματα των αντιπυραυλικών συστημάτων» συμπλήρωσε σύμφωνα με τα πρακτορεία NEXTA και Flash.