Εκπαίδευση Πολιτική

Ζέττα Μακρή: Τα πρωτόκολλα απέδωσαν και τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου

Η Ζέττα Μακρή επεσήμανε ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid τεστ κορωνοϊού για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Ακούστε το άρθρο

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου βάσει του προγραμματισμού της κυβέρνησης και των πρωτοκόλλων που θα εισηγηθούν οι ειδικοί, διαβεβαίωσε η Ζέττα Μακρή, μετά τα ερωτήματα που έχουν προκύψει με την παρουσία της μετάλλαξης Όμικρον.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, επισήμανε πως δεν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα γίνει κανονικά στις 10 Ιανουαρίου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και οι ειδικοί έχουν μπροστά τους 10 ημέρες για να αξιολογήσουν τα δεδομένα.

Όμως, «τα πρωτόκολλα που είχαμε μέχρι τώρα απέδωσαν», τόνισε η κ. Μακρή, παραθέτοντας τα στοιχεία ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, έκλεισαν 200 τμήματα στα 81.000 και πλέον που υπάρχουν συνολικά στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Ζέττα Μακρή επεσήμανε ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid τεστ κορωνοϊού για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Όλη η επικαιρότητα