Ελλάδα

Ζευγάρι πέτυχε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους δανειοληπτών στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Το μεγαλύτερο “κούρεμα” που έχει γίνει στην Ελλάδα σε χρέος δανειοληπτών πέτυχε ζευγάρι από την Κεφαλονιά. Το δικαστήριο έγινε πριν ένα χρόνο και η απόφαση που ήρθε πριν λίγες μέρες από το Ειρηνοδικείο Σάμης Κεφαλονιάς διαγράφει το ποσό των 469.000 ευρώ.

Το ζευγάρι, που κατέφυγε στον νόμο Κατσέλη, είχε χρέος των 518.000 ευρώ.

Από την μία ο άντρας είναι οδηγός- ιδιοκτήτης βυτιοφόρου και από την άλλη, η γυναίκα εργάζεται περιστασιακά, έχοντας το χρόνο εισόδημα μέχρι 2.000 ευρώ, ενώ έχουν και ένα ανήλικο παιδί.

Όπως εξήγησε στο thebest.gr ο Πατρινός δικηγόρος του ζευγαριού, Χρήστος Λιαρομμάτης:

“Το ζευγάρι καλείται να πληρώσει τα υπόλοιπα 49.000 ευρώ σε βάθος 18 ετών περίπου. Το χρέος μοιράζεται ως εξής: 300 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 3χρόνια και 178 ευρώ τον μήνα για 15 χρόνια”.

Ο δικηγόρος εξήγησε ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο προστατεύτηκε και η ακίνητο περιουσία του ζευγαριού.

“Το δικαστήριο προστατεύει με την απόφασή του όχι μόνο την κύρια κατοικία των δανειοληπτών αλλά και την υπόλοιπη κινητή και ακίνητη περιουσία του.

Το διαμέρισμα το ζευγαριού στην Κεφαλονιά προστατεύτηκε ως πρώτη κατοικιά ενώ αυτό που βρισκόταν σε άλλο όροφο του ίδιου κτιρίου «σώθηκε» καθώς νομικά δεν είχε διαχωριστεί από το πρώτο.

Τέλος ένα διαμέρισμα που διαθέτει το ζευγάρι στο Περιστέρι Αττικής δεν βγήκε στον πλειστηριασμό καθώς το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερα να ενοικιαστεί και να αποπληρώνονται έτσι οι δόσεις του δανείου στην τράπεζα”.

Όπως  τόνισε ο κ. Λιαρομμάτης:”Η μοναδική ασπίδα νομικής προστασίας απέναντι σε ένα αδηφάγο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που κεφαλαιοποιείται με χρήματα των φορολογουμένων, παραμένει ο νόμος Κατσέλη.

Παρόλα αυτά υπάρχουν περίπου 1.000.000 δανειολήπτες  που ενώ έχουν το περιθώριο να μπουν στο νόμο, δεν το έχουν κάνει”.

 Κωνσταντίνα Τσίχλα

Πηγή: thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα