Ελλάδα

Ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια προκάλεσε ο σεισμός στην Κεφαλονιά

zimies_se_ekatontades_spitia_prokalese_o_seismos_stin_kefalonia.jpg

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι έλεγχοι στα κτήρια στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά. Μέχρι τώρα έχουν ελεγχθεί 1.000 σπίτια στο Αργοστόλι και το Ληξούρι, εκ των οποίων τα 500 έχουν υποστεί βλάβες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα δημοσίων Έργων Στράτο Σιμόπουλο, τα κλιμάκια των μηχανικών υπολογίζουν πως περίπου το 5% επί του συνόλου των σπιτιών παρουσιάζουν σοβαρές ζημιές.

Στο νησί μεταβαίνει την Παρασκευή και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί με τις σχολικές μονάδες, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να φτάσει στην Κεφαλονιά κλιμάκιο του υπουργείου ώστε να βρεθεί λύση για τους μαθητές των τριών σχολικών κτιρίων που έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός δήλωσε από το Αργοστόλι ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην Κεφαλονιά θα μεταβεί και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον γραμματέα, Νίκο Ανδρουλάκη.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν θα έχει στις 6 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, για να συζητήσουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ταμείου Αλληλεγγύης για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς.

Ο κ. Μιχελάκης, όπως είχε προαναγγείλει, επικοινώνησε με τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΜΕΑ) στην ΕΕ, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα εξασφάλισης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το σεισμόπληκτο νησί.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα