Έρευνα

Ζητήθηκε από παιδιά να κάνουν bullying σε ένα φυτό και 30 ημέρες μετά έγινε αυτό (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακούστε το άρθρο

Τα παιδιά που δέχονται bullying υποφέρουν από ψυχολογική κακοποίηση, με επιπτώσεις που μπορεί να τα ακολουθούν για όλη τους τη ζωή.

Η IKEA, διοργάνωσε ένα κοινωνικό πείραμα για να δείξει τις συνέπειες του bullying, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να είσαι καλός με τον άλλον.

Χρησιμοποίησε δύο φυτά και τα έβαλε σε ένα σχολείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για 30 ημέρες.

Όπως γράφει ο Independent, στα δύο φυτά δινόταν η ίδια ποσότητα νερού, χώματος και έκθεσης στον ήλιο. Ουσιαστικά ήταν ίδια τόσο τα φυτά όσο και οι συνθήκες στις οποίες μεγάλωναν. Εκτός από μια διαφορά: Ζητήθηκε από τα παιδιά να κάνουν bullying στο ένα από τα δύο και στο άλλο να μιλάνε όμορφα.

Μετά από 30 ημέρες η διαφορά ήταν τεράστια. Το φυτό που δεχόταν τα θετικά σχόλια από τα παιδιά είχε μεγαλώσει και έδειχνε υγιές, ενώ το άλλο είχε μαραζώσει.

Αυτό το πείραμα έμαθε στα παιδιά -με έναν διαφορετικό τρόπο- τις επιπτώσεις του bullying.

Όπως σημειώνει ο Independent, υπάρχουν αρκετές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι το να μιλάμε στα φυτά τα βοηθά να αναπτυχθούν. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν μιλάμε στα φυτά παράγεται διοξείδιο του άνθρακα, που τα φυτά μπορούν να μετατρέψουν σε οξυγόνο, κάτι που τα βοηθά να αναπτυχθούν. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί εάν το περιεχόμενο των όσων λέμε επηρεάζει την ανάπτυξή τους.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Όλη η επικαιρότητα