Ηλεία

Ζητούν ανάκληση της απόφασης για Τμήμα Γεωπονίας Αμαλιάδας!

«Καταγγέλλουμε την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα Παιδείας», αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας κα Ι. Θεοδωροπούλου.
Ακούστε το άρθρο

Την ανάκληση της απόφασης για την κατάργηση του Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας, ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας.

Η διοίκηση του συλλόγου, καταγγέλλει την γενικότερη, όπως τονίζεται, κυβερνητική πολιτική στα θέματα Παιδείας, ζητώντας παράλληλα από τους θεσμικούς φορείς της Ηλείας να λάβουν θέση ώστε ενάντια σε αυτή την πολιτική.

Η ανακοίνωση…

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πρωτοδικείου Αμαλιάδας συμμερίζεται την απογοήτευση, την αγωνία και αγανάκτηση των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από φορείς της Πολιτείας και υποστηρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι: Οι φοιτητές υποχρεώνονται, πριν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Αμαλιάδα, να μετακομίσουν στο Μεσολόγγι, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Μοναδική έννοια της Πολιτείας, φαίνεται να είναι η μεταφορά του υπάρχοντος εξοπλισμού της σχολής τους, στο Μεσολόγγι, και η χρήση των εγκαταστάσεων από τη νέα ιδιότυπη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, στα πρότυπα της Αμερικάνικης Γεωργικής σχολής.

Οι φοιτητές αντιμετωπίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ως αναλώσιμοι και ως παράπλευρες απώλειες στη μάχη των εντυπώσεων, και με πλήρη αδιαφορία και αναλγησία για το παρόν και το μέλλον τους, ως επιστήμονες και ως άνθρωποι», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Όπως τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση και δηλώνει και η πρόεδρος του συλλόγου κα Ιωάννα Θεοδωροπούλου, «ο Σύλλογός μας καταγγέλλει την γενικότερη κυβερνητική πολιτική στα θέματα παιδείας, η οποία δεν λαμβάνει υπόψιν της τις ουσιαστικές ανάγκες για μόρφωση την παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής υφίστανται οι φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας Αμαλιάδας, οι οικογένειές τους και η κοινωνία γενικότερα, καθώς η Κυβέρνηση δεν θα σταματήσει εδώ. Καλεί τη δημοτική αρχή Ήλιδας, τους όμορους δήμους, τους φορείς, συλλόγους και οργανώσεις να πάρουν θέση απέναντι στην καταστροφική, για τους φοιτητές, για τον ίδιο τον δήμο, τον νομό μας και την κοινωνία γενικότερα, πολιτική.

Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και το Πανεπιστήμιο Πατρών, να σταθμίσουν τα ζητήματα που θέτουν οι φοιτητές και να ανακαλέσουν άμεσα τις αποφάσεις τους».

Όλη η επικαιρότητα