Ηλεία

Ζητούν αστυνόμευση στο αλιευτικό Παλουκίου

Κοινή επιστολή προς τον δήμαρχο Ήλιδας και το λιμενικό γραφείο.
Ακούστε το άρθρο

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Παλουκίου Αμαλιάδας (ΝΟΠΑ), στον πρόεδρο επαγγελματιών αλιέων «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και στον πρόεδρο ερασιτεχνών αλιέων η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με μικροκλοπές κατά τις βραδινές ώρες στο λιμάνι της περιοχής, με τους προαναφερθέντες να αποστέλλουν κοινή επιστολή προς τον δήμαρχο Ήλιδας και το λιμενικό γραφείο με θέμα την ανάγκη αστυνόμευσης του λιμενικού χώρου αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου.

Μέσω της επιστολής αυτής, πραγματοποίησαν σύντομη ενημέρωση για την κατάσταση στην περιοχή.

Αρχικά σημείωσαν πως τα κρούσματα μικροκλοπών σε ελλιμενισμένα σκάφη μέχρι τώρα ήταν σποραδικά, αλλά τον τελευταίο μήνα που καθελκύονται σκάφη ενόψει καλοκαιριού υπάρχει σημαντική αύξηση των περιστατικών. Όπως ανέφεραν, αποκορύφωμα των πράξεων αυτών ήταν η εβδομάδα 1-7 Μαΐου, όπου υπήρξαν τρεις διακεκριμένες κλοπές με βανδαλισμό.

Μάλιστα, οι συνυπογράφοντες ήσαν πληροφορημένοι για σχέδιο ανάπλασης με τοποθετήσεις μπαρών περιορισμού της κυκλοφορίας, κάνοντας την εκτίμηση πως κάτι τέτοιο θα βοηθήσει σημαντικά την κατάσταση. Παράλληλα, επειδή ο δήμος από φέτος έχει την τυπική ιδιοκτησία της λιμενικής εγκατάστασης δια του λιμενικού του γραφείου, ζήτησαν την αστυνόμευση του χώρου τις νυχτερινές ώρες που εμπίπτει στις αρμοδιότητες άλλωστε της δημοτικής αστυνομίας.

Πρόσθεσαν δε πως η αλματώδης αύξηση των νυχτερινών περιστατικών απαιτεί άμεσες ενέργειες, προτείνοντας στο τέλος την τοποθέτηση νυχτερινού φύλακα ή σε περίπτωση αδυναμίας της δημοτικής αστυνομίας την ανάθεση σε εταιρεία Security.

Όλη η επικαιρότητα