Life

Ζώδια και συγκατοίκηση – Ποια ζώδια είναι ιδανικά για να μένεις μαζί τους…;

Ακούστε το άρθρο

ΚΡΙΟΣ

Θέλει περιποίηση ο Κριός, είναι καλομαθημένος! Είτε άντρας είναι είτε γυναίκα, την άνεση του τη θέλει. Μπορεί να είναι λίγο φωνακλάς και να σας κατηγορεί άδικα όταν χάνει τα προσωπικά του αντικείμενα, αλλά δε θα σας δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στη συγκατοίκηση, αν καταφέρετε να συμβιβαστείτε με τις παραξενιές του.

ΤΑΥΡΟΣ

Αν στο τραπέζι περιμένει τον Ταύρο ένα ζεστό πιάτο με καλομαγειρεμένο φαγητό, τον έχετε σκλαβώσει. Θα σας κάνει όλα, μα όλα τα χατίρια και θα γίνει χαλί να τον πατήστε. Άλλωστε, είναι διακριτικό άτομο κι αποφεύγει τις εντάσεις. Το σπίτι είναι το ησυχαστήριο του, ο χώρος που ηρεμεί.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όταν βρίσκεται στο σπίτι ένας Δίδυμος (και λέμε “όταν”, γιατί είναι δύσκολο να μείνει κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους), είναι σαν να τον έχετε βάλει στην πρίζα! Περιφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο, συχνά άνευ λόγου κι αιτίας, προσπαθεί να ασχολείται συνεχώς με κάτι και στριφογυρνά σα σβούρα. Ησυχία θα βρείτε μόνο όταν πέσει για ύπνο. Μην παραπονιέστε, κάτι είναι κι αυτό!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Περαστικά σας! Αν δεν πάθετε αγκύλωση από τις αγκαλιές, είστε σε καλό δρόμο. Ο Καρκίνος θέλει καναπέ, ταινία, αγκαλίτσα και ποπ-κορν. Θα απαιτεί, με τον τρόπο του βέβαια, την προσοχή σας συνεχώς και θα καταφέρνει να ξυπνάει όλα τα ενοχικά σας σύνδρομα όταν δεν του δίνετε σημασία! Αν καταφέρετε να τον νευριάσετε όμως, καλού κακού απομακρύνετε τα κρυστάλλινα βάζα και τα τασάκια από το οπτικό του πεδίο.

ΛΕΩΝ

Γίνεται πυρ και μανία αν δει ότι τελειώνει το σαμπουάν ή το αλάτι, θέλει να βρίσκονται όλα στη θέση τους και σε αφθονία. Αν μπορούσε θα αγόραζε κιβώτια από κάθε είδος, λες και έχουμε πάλι κατοχή. Έχει όμως και θετικά σημεία, θέλει να υπάρχει τάξη στα πράγματα, δε δημιουργεί φασαρίες και καυγάδες κι είναι αρκετά ήρεμος σαν άνθρωπος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είτε μένετε σε χειρουργείο, είτε σε ένα σπίτι με συγκάτοικο Παρθένο, ένα και το αυτό! Υποχόνδριος μέχρι εκεί που δεν παίρνει, τα πιο σημαντικά σημεία του σπιτιού είναι το κρεβάτι και η ντουλάπα του. Θέλει τα ρούχα του τακτοποιημένα, λες και είναι φάκελοι και για να ακουμπήσετε το κρεβάτι του θα πρέπει να περάσετε πρώτα από τον κλίβανο. Κατά τα άλλα, είναι ένα ήρεμο ζώδιο και θα περνά απαρατήρητο, σαν να μην υπάρχει.

ΖΥΓΟΣ

Είναι τακτικό ζώδιο, θέλει αρμονία στο σπίτι του κι αν κουνήσεις κατά λάθος το κάδρο ένα εκατοστό πιο δεξιά, θα θυμώσει και δε θα σου μιλά για μισή μέρα! Δε θα τσακωθεί μαζί σου όμως, αφού δεν του αρέσουν οι φασαρίες, οι εντάσεις και η γκρίνια. Μπορεί να σε φτάσει σε σημείο να στήσεις καυγά με τον εαυτό σου στον καθρέφτη σου, προκειμένου να ξεσπάσεις και να ξεθυμάνεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Δε θα είναι λίγες οι φορές που θα νιώθετε πως δεν έχετε συγκάτοικο κι αυτό γιατί είναι ένα ζώδιο που απομονώνεται στο σπίτι. Αυτό, βέβαια, μέχρι να συμβεί κάτι που θα τον ενοχλήσει και να γίνει εκεί μέσα Τέξας. Ευέξαπτοι με το παραμικρό, όσο σιωπηλοί είναι κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, τόσο φωνακλάδες γίνονται όταν θυμώνουν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Είναι ίσως το μόνο ζώδιο που επιστρέφει στο σπίτι μόνο για να κοιμηθεί! Δεν μπορεί να κλειστεί σε τέσσερις τοίχους, θέλει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Αν τύχει όμως να μείνει μέσα, σίγουρα δε θα αράξει μπροστά στην τηλεόραση. Το πιο πιθανό είναι να σας παρασύρει να παίξετε κρυφτό ή κυνηγητό μέσα στο σπίτι. Η συγκατοίκηση με ένα παιδί μόλις άρχισε!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το αρνητικό με τον Αιγόκερω είναι ότι δεν ξεχωρίζει ποιο είναι το σπίτι του και ποιο το γραφείο. Αν δεν σας ξεκουφάνει με τη μουσική που είναι πάντα στη διαπασών, γιατί έτσι ηρεμεί ένας Αιγόκερως, θα θέλει να μιλάτε και να αναλύετε με τις ώρες ένα θέμα, κατά προτίμηση κοινωνικό ή εργασιακό. Ακόμη κι όταν εσείς αποκοιμηθείτε, εξαντλημένοι από την πολύωρη κουβέντα, εκείνος δεν πρόκειται να σταματήσει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όταν ανοίγει η πόρτα και επιστρέφει στο σπίτι ο Υδροχόος, είναι σαν να εισβάλει τυφώνας, είναι τσαπατσούλης και απρόσεχτος. Καλού κακού, τα εύθραυστα αντικείμενα τοποθετήστε τα σε ψηλά ράφια. Αν δεν έχει να κάνει κάτι συγκεκριμένο μέσα στο σπίτι ένας Υδροχόος, προτιμά να πάει μια βόλτα, ενώ σε μια διαμάχη μεταξύ σας κάντε καλύτερα εσείς αυτή τη βόλτα, γιατί και δίκιο να έχετε δε θα το βρείτε.

ΙΧΘΕΙΣ

Επιζητά συνεχώς την προσοχή σας! Ασχοληθείτε μαζί του, ρωτήστε τον πως πέρασε τη μέρα του, δώστε του σημασία και δε θα χάσετε, αφού μαγειρεύει εξαιρετικά, ξέρει να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού και του αρέσει να προσέχει το άτομο που συμβιώνει μαζί του. Αν υπήρχε ένας Ιχθύς σε κάθε σπίτι οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι και οι τεχνικοί θα είχαν πεινάσει. Έχει πρακτικό μυαλό και καταφέρνει σχεδόν τα πάντα.

Όλη η επικαιρότητα