Smile Αποδράσεις

Ζωγραφισμένα κρανία και αρχαία ορυχεία αλατιού στους πρόποδες των Άλπεων (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Χτισμένο σε υψόμετρο 508 μέτρων το Χάλστατ αποτελεί έναν παραλίμνιο χωριό βγαλμένο από τα παραμύθια.

Τα ξύλινα πυκνοκτισμένα σπίτια σκαρφαλωμένα πάνω στο λόφο και πνιγμένα στη πλούσια φύση συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό όλες τις εποχές του χρόνου.

Βρίσκεται στην περιοχή Salzkammergut στο Αυστριακό κρατίδιο της Άνω Αυστρίας και προσφέρει άπλετη θέα στη λίμνη Hallstättersee.

Το χωριό των χιλίων κατοίκων χρονολογείται από τον 8ο αιώνα π.Χ  και συνδυάζει ιστορική αρχιτεκτονική και προϊστορικά αξιοθέατα ενώ αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το παρεκκλήσι του Αγίου Μιχαήλ όπου βρίσκονται τα μοναδικά ίσως στον κόσμο ζωγραφισμένα στο χέρι κρανία που φυλάσσονται στο οστεοφυλάκιο του ναού.

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στη γραφική πλατεία με τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια και τα στενά σοκάκια και να κάνει βαρκάδα με καραβάκι στη λίμνη με τους κύκνους.

Το αλάτι αποτελεί πηγή πλούτου για το μέρος εδώ και αιώνες και εδώ βρίσκονται τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού στο κόσμο με υπόγεια λίμνη που εντυπωσιάζει.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

xalstatmap

Χάλστατ / Αυστρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού για τη Βιέννη είναι 2 ώρες και 25 λεπτά από την Αθήνα και 3 ώρες και 55 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου. Από εκεί φτάνει κανείς στο Χάλστατ με τρένο σε 4 ώρες.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα