Ελλάδα

Ζωγράφου: Πυροβολισμοί με ένα τραυματία στην Πολυτεχνειούπολη – Ανάστατοι φοιτητές και κάτοικοι

Τραυματίας σεσημασμένος κακοποιός, στη διάρκεια έρευνας για ναρκωτικά της ΕΛ.ΑΣ, απο πυροβολισμό 35χρονης αστυνομικού, στην οποία επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενo. Έγιναν 22 συλλήψεις
Ακούστε το άρθρο

Τριαντάχρονος άντρας τραυματίστηκε στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από αστυνομικό κατά της διάρκεια έρευνας στον χώρο της παλιάς φοιτητικής Εστίας για ναρκωτικά. Προηγήθηκε επίθεση του 30χρονου κατά της αστυνομικού με αιχμηρό αντικείμενο. Ο 30χρονος που είναι σεσημασμένος, νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 22 συλλήψεις.

Ανάστατοι είναι οι φοιτητές στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου και οι κάτοικοι της περιοχής, από τους πυροβολισμούς που έπεσαν στις 9:30 το πρωί.

«Αυτό που ζήσαμε σήμερα είναι να δίνουμε μάθημα και έξω να πέφτουν πυροβολισμοί. Ακούσαμε κρότους και νομίζαμε ότι ήταν κρότου λάμψης γιατί είναι σύνηθες φαινόμενο να μπαίνει πλέον η αστυνομία στα πανεπιστήμια και να καταστέλλει τους φοιτητές» αναφέρει φοιτητής που έζησε το περιστατικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στον χώρο διεξαγόταν επιχείρηση για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μετά από πληροφορίες ότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο για κακοποιούς. Ανθυπαστυνόμος , που αισθάνθηκε αδιαθεσία, αποχώρησε και τότε δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

«Αυτό που λέει η αστυνομία κάνει λόγο για έναν δράστη που κρατούσε ένα κατσαβίδι και επειδή κρατούσε ένας ένα κατσαβίδι, ξεκίνησε να πυροβολάει ασύστολα την ώρα που πηγαίνανε φοιτητές στα μαθήματά τους» καταγγέλλει ο εκπρόσωπος φοιτητών των εστιών του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς σε βάρος του 30χρονου από την Αλβανία, εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ακολούθησαν δεκάδες συλλήψεις εντός και εκτός του κτιρίου της φοιτητικής εστίας.

Επικριτικός και ο Χρήστος Κατσώνης Βουλευτής του ΚΚΕ για την όλη επιχείρηση, καταγγέλει « Η αστυνομία σήμερα δεν πήγε στον 4ο όροφο, που τους έχουν υποδείξει και καταγγείλει πολλές φορές οι φοιτητές, αλλά πήγε σε όλους τους ορόφους, έσπαγε πόρτες και μέσα ήταν φοιτητές από φτωχές οικογένειες που διάβαζαν γιατί έχουν μαθήματα και εξετάσεις. Έχουν σπάσει όλες τις πόρτες αδιακρίτως. Είναι απαράδεκτο, το καταγγέλλουμε και βέβαια αυτό είναι μια επίδειξη δύναμης στους φοιτητές που δεν συμβιβάζονται με την πανεπιστημιακή αστυνομία».

Ο τραυματίας νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ερυθρό Σταυρό, ενώ η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Πηγή: ertnews.gr

Όλη η επικαιρότητα