Αθλητισμός

Ζωή Δημητράκου: Η ρεκορντγούμαν που έπαιξε στο WNBA στην Βραδιά των Άσσων ’21!

Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στην Βραδιά των Άσσων 2021.
Ακούστε το άρθρο

Αν βλέπετε γυναικείο μπάσκετ, σίγουρα θα έχετε δει και κάποιο καλάθι της…

Αν σας αρέσουν τα αθλητικά, πιθανόν να έχετε παρακολουθήσει κάποια συνέντευξή της…

Αν λατρεύετε το τραγούδι τότε μάλλον έχετε ακούσει και την ίδια να τραγουδάει κι αν κατά τη διάρκεια της καραντίνας ήσασταν τυπικοί και… μένατε σπίτι όλο και κάποια άσκηση θα κάνατε μαζί…

Αυτοί που σίγουρα ωστόσο γνωρίζουν τη Ζωή Δημητράκου, είναι οι λάτρεις της στατιστικής. Oι υπόλοιποι θα την μάθουν το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στην Βραδιά των 2021 που θα πραγματοποιηθεί στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή!

Ένα κορίτσι που μέχρι τα τριάντα χρόνια της είχε ζήσει μπασκετικά τόσα γεγονότα που σίγουρα θα έλεγα ότι είναι γεμάτη.

Από τα  καλλιστεία που ξεκίνησε και θα μπορούσε να κάνει καριέρα…το μπάσκετ ήταν αυτό που την τράβηξε και είμαστε τυχεροί που το έκανε!

Ξεκίνησε σαν νεανίδα στην Αταλάντη όταν με την ομάδα της τον Μέγα Αλέξανδρο κατακτούσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έδειχνε το μεγάλο της ταλέντο. Από τότε άνοιξαν μεγάλοι δρόμοι.

Πήγε στον Πανιώνιο και ήταν βασική στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Α1 μόλις η ομάδα του αείμνηστου Νίκου Μαρίνου είχε ανέβει από την δεύτερη κατηγορία.

Γεγονός μοναδικό!

Η Ζωή έχει και ένα άλλο γεγονός που την σημαδεύει…Ήταν το 2009 όταν στον αγώνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εναντίον του Άρη Χολαργού για την Α1 Εθνική, η Δημητράκου έγινε η πρώτη Ευρωπαία (και μοναδική ως τώρα) επαγγελματίας καλαθοσφαιρίστρια και τρίτη στον κόσμο που κατάφερε να πετύχει σε κάποιο αγώνα κουντράπλ-νταμπλ: 49 πόντοι, 18 ριμπάουντ, 12 κλεψίματα και 10 ασίστ!

Στα 34 της χρόνια, πλέον, παραμένει η μοναδική Ευρωπαία παίκτρια μπάσκετ που έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο, να είναι δηλαδή διψήφια σε τουλάχιστον 4 στατιστικές κατηγορίες σε έναν αγώνα.

Και για να γίνει πιο κατανοητό το μέγεθος του επιτεύγματός της, σε γυναικείο, παγκόσμιο επαγγελματικό επίπεδο το έχουν πετύχει μόλις άλλες 2 παίκτριες στην ιστορία του μπάσκετ.

Έκτοτε η πορεία προς τα πάνω ήταν θέμα χρόνου…Π. Φάληρο, Ισπανία, Γαλλία, Τουρκία, Ρωσία με πολλές συμμετοχές στην Ευρωλίγκα, Ολυμπιακός με κατάκτηση νταμπλ .

Συμμετοχή σε όλες τις εθνικές ομάδες με κορυφαίες στιγμές την πέμπτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2009 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010 στην Τσεχία.

Κορυφή μιας πλούσιας καριέρας το 2016 η επιλογή της στο WNBA από τις Ουάσινγκτον Μίστικς να συμπεριληφθεί στο ρόστερ τους.

Η Ζωή Δημητράκου, αγωνιζόμενη με τη φανέλα των Ουάσιγκτον Μιστίκς, έγινε μία από τις μόλις τρεις Ελληνίδες που αγωνίζονται στο WNBA, η Εβίνα Μάλτση και η Αναστασία Κωστάκη, οι άλλες δύο.

Επόμενος σταθμός της καριέρας της και τελευταίος ο παντοδύναμος, τότε, Ολυμπιακός με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ του 2016!

Εκτός από την καλαθοσφαίριση, η Δημητράκου υπήρξε για μικρό χρονικό διάστημα μοντέλο, πραγματοποιώντας διάφορες φωτογραφήσεις. Συμμετείχε δε στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς για το 2006.

Το 2020, συμμετείχε στην αθλητική εκπομπή «Mega Sports Weekend» και παρουσίασε την εκπομπή ευεξίας «Γυμναστική από σπίτι» στο MEGA.

Η Δημητράκου ασχολείται ερασιτεχνικά με την κολύμβηση, την ιστιοπλοΐα, το σκι, τη χιονοσανίδα, το χορό και τη ζωγραφική.

Όλη η επικαιρότητα