Ελλάδα

Ζωή σε τρεις ασθενείς έδωσε η 23χρονη Φαίη με το θάνατό της

23xronh.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών η 23χρονη Φαίη Μπάχλα, η κοπέλα που έπεσε θύμα μιας πρωτοφανούς αγριότητας επίθεσης από τον σύντροφό της το βράδυ της 5ης Απριλίου, «έφυγε» προχθές από τη ζωή, δίδοντας όμως με τον θάνατό της κυριολεκτικά μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε άλλους τρεις ανθρώπους, καθώς η οικογένειά της πρόσφερε τα όργανα της άτυχης Φαίης για δωρεά οργάνων.
 
Παρά τη συντριβή και την οδύνη τους, οι γονείς της 23χρονης υπερέβησαν εαυτούς, με τη γενναιοδωρία και το μεγαλείο ψυχής που επέδειξαν, αποφασίζοντας να προχωρήσουν στη δωρεά οργάνων του παιδιού τους. Αμέσως μόλις ενημέρωσαν τον Διευθυντή της ΜΕΘ του θεραπευτηρίου, κ. Κωνσταντίνο Ρέλλο, η διαδικασία υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα ενδεδειγμένα πρωτόκολλα.
 
Το βράδυ της Κυριακής οι συντονιστές του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) βρίσκονταν υπ’ ατμόν προκειμένου να γίνει η αφαίρεση των οργάνων και στη συνέχεια η μεταφορά τους στα νοσοκομεία όπου είχαν  βρεθεί οι συμβατοί ασθενείς για τη μεταμόσχευση.
 
Χθες, Μεγάλη Δευτέρα, το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε 31χρονη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και οι νεφροί σε δύο νεφροπαθείς ασθενείς (πρόκειται για έναν 57χρονο που νοσηλευόταν στο Λαϊκό και σε μία 55χρονη στο Ιπποκράτειο).
 
Η Φαίη Μπάχλα προστέθηκε στον απρόσωπο, ισχνό κατάλογο των δοτών οργάνων του ΕΟΜ (αριθμεί μόλις 16 δότες για το τρέχον έτος), αλλά η απόφαση της οικογένειάς της έρχεται να καταδείξει με τον πιο αληθινό και διακριτικό τρόπο τι σημαίνει αγάπη για τη ζωή… 

Πηγή: www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα