Olympia Forum Τουρισμός

Κυριάκος Κώτσογλου στο Choose Greece: «Γιατί πρέπει κάποιος να επισκεφθεί την Κρήτη»

Ακούστε το άρθρο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης  Κυριάκος Κώτσογλου μιλώντας την πρώτη ημέρα του συνεδρίου τουριστικού ενδιαφέροντος Choose Greece 2021 με θέμα: “The Greek Regional Hospitality Plan” για την μοναδική εμπειρία του ταξιδιώτη που θα επισκεφθεί το νησί τόνισε ότι βασική παράμετρος είναι η διατήρηση της αυθεντικότητας ενώ το μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι ότι δεν φοβόμαστε τον κορωνοϊό και ότι δεν αρκεί μόνο εμείς να είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι αλλά να προστατεύσουμε και τον κόσμο.

Μίλησε για τις υποδομές στις μεταφορές που διαθέτει και την πληθώρα πεντάστερων ξενοδοχείων και κρεβατιών ενώ οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται ξανά και ξανά στην Κρήτη. «Στην ερώτηση «γιατί πρέπει κάποιος να επισκεφθεί την Κρήτη;»,  η απάντησή μας είναι ότι η θεαματικότητα μας είναι πολυποίκιλη: αγροτουρισμός, κουλτούρα, λαϊκή παράδοση, ήλιος και θάλασσα, οικογενειακός τουρισμός, θεραπεία, ευεξία.

Η Κρήτη δεν είναι ένα απλό νησί είναι κάτι παραπάνω.

Διαθέτουμε 1.056 χιλιόμετρα παραλιών, μπορούμε να κάνουμε υποβρύχιο τουρισμό να κάνουμε yachting και sailing, προσφέροντας τουρισμό με περιπέτεια, συγκριτικό πλεονέκτημα αποτελεί η κρητική διατροφή. Τα τυριά μας, τα κρασιά μας, το μέλι μας, η γεύση μας, τα γλυκά και οι συνταγές μας και φυσικά εκτός από το κρέας, η ρακή… Επίσης ο πολιτισμός μας, η νυχτερινή ζωή και το shopping…. Η Κρήτη πάντα σε καλεί να δεις κάτι… Γίνεσαι κομμάτι των ντόπιων και εκεί διαφέρουμε».

Όλη η επικαιρότητα