Ηλεία

Οι επτά Ηλείοι Δήμαρχοι μιλούν στην εφ. «Πατρίς»- Οι στόχοι τους για την νέα χρονιά

Ακούστε το άρθρο

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Γιάννης Λυμπέρης, Σάκης Μπαλιούκος, Γιώργος Γεωργιόπουλος, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης Λέντζας και Ανδρέας Μαρίνος αναλύουν στην εφημερίδα «Πατρίς» τους στόχους τους για το 2021.

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος -Δήμαρχος Πύργου: «Έχουμε όραμα και στρατηγική…»

«Γενικότερα, στο διάστημα που έχει προηγηθεί έχουμε κάνει μεθοδική και συστηματική δουλειά για την αξιοποίηση πόρων και προγραμμάτων.

Παρά το γεγονός ότι η παρατεταμένη κατάσταση, λόγω του κορωνοϊού όπου ο μισός χρόνος του 2020 έχει κυλήσει ως καραντίνα, προκάλεσε μεγάλες δυσλειτουργίες σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση η οποία υπολειτουργεί όλο το αντίστοιχο διάστημα.
Και παρά το γεγονός της έλλειψης προσωπικού, είτε συνολικότερα, είτε λόγω της απαραίτητης εφαρμογής των κρατικών σχετικών μέτρων για προστασία της υγείας κι αποφυγή της διάδοσης του ιού.
Κι ακόμα, παρά το γεγονός των γραφειοκρατικών διαδικαστικών προβλημάτων που τεχνηέντως δημιουργούν κάποιοι…

– Είναι ήδη συμβασιοποιημένα προς εκτέλεση έργα, διαφόρων τομέων, τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων ευρώ, που είτε θα εκτελεστούν, είτε θα αρχίσουν και θα εξελιχθούν, μέσα στο 2021.

– Έχουμε στρατηγική που θα υλοποιηθεί μέσα σε αυτό το διάστημα για έργα στους τομείς Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποδίδοντας τους την αρμόζουσα διάσταση, όπως: με το Ιστορικό Μουσείο Πύργου, την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου, την αποκατάσταση του Κλειστού Γυμναστηρίου “Γιώργος Βασιλακόπουλος”, την αποκατάσταση του Κλειστού γυμναστηρίου στον Κούβελο, και την αναβάθμιση άλλων αθλητικών εγκαταστάσεων διαφόρων περιοχών του Δήμου μας.

– Υπάρχουν ήδη προγραμματισμένα μεγάλης σημασίας έργα υποδομών για την Αγροτική Οδοποιία των περιοχών του Δήμου μας.

– Αρχίζουν τα νέα μεγάλα έργα στο Λιμάνι Κατακόλου, τα οποία θα ολοκληρώσουν την ανάπτυξη όλων των υπηρεσιών που αυτό μπορεί και πρέπει να προσφέρει.

– Στους βασικότερους στόχους μας για το 2021 είναι επίσης η περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης των Υπηρεσιών του Δήμου μας, στο πλαίσιο μιας από τις πιο κεντρικές και διαρκή επιδίωξη μας που δεν είναι άλλη από την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των δημοτών».

Γιάννης Λυμπέρης- Δήμαρχος Ήλιδας: «Προσηλωμένοι προχωράμε τον σχεδιασμό μας»

Πρώτος και βασικός στόχος όλων μας είναι να βγούμε υγιείς και να καταφέρουμε να ελέγξουμε την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού που είναι πρόβλημα όχι μόνο της χώρας μας αλλά ολόκληρου του πλανήτη. Αντιλαμβανόμαστε όλοι λοιπόν πως ότι και να προγραμματίσουμε θα βρίσκεται πάντα υπό την αίρεση της απειλής αυτής της πανδημίας.

Εμείς εν μέσω πανδημίας δεν «κατεβάσαμε τα μολύβια» αλλά συνεχίσαμε να εργαζόμαστε για την υλοποίηση του αρχικού μας σχεδιασμού για την ανάπτυξη του Δήμου Ήλιδας. Οι τρεις βασικοί άξονες – στόχοι της δραστηριότητάς μας είναι το νοσοκομείο Αμαλιάδας, η σωστή υδροδότηση του Δήμου μας από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού και η τακτοποίηση της καθημερινής δραστηριότητα των πολιτών.
Το νοσοκομείο Αμαλιάδας, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μας αφού αφορά την υγεία και την ασφάλεια του κόσμου. Θα υπάρξουν – εν όψει και της πλήρους ανασυγκρότησης του συστήματος υγείας – προτάσεις για μια νέα οργανωτική δομή που θα εξασφαλίσει τη στελέχωσή του με ιατρικό προσωπικό. Στο κομμάτι του υλικοτεχνικού εξοπλισμού είμαστε καλυμμένοι με τις δωρεές Παπαδάκου. Για το ιατρικό προσωπικό, θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα τα οποία θα δώσουμε εμείς με τη νέα αυτή δομή.

Έχουμε πια την υποδομή, δηλαδή του διυλιστήριο στο φράγμα Πηνειού, για να έρθει καθαρό νερό στις βρύσες όλων μας και βέβαια τις επιχειρήσεις. Το διυλιστήριο μπήκε σε λειτουργία, ο Δήμος Ήλιδας ξεκαθάρισε την κυριότητά του και προχωράμε σε συγκεκριμένες ενέργειες με πρώτη την κατασκευή ενός νέου αγωγού 10 χιλιομέτρων που από τη μια εξασφαλίζει την ποιότητα του νερού και «κλείνει» την πληγή των βλαβών. Με χρηματοδότηση που υπήρχε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή θα προμηθευτούμε τους έξυπνους μετρητές, ώστε οι χρήστες να πληρώνουν ακριβώς αυτό που καταναλώνουν και παράλληλα θα διορθώσουμε όλες οι δεξαμενές έως την τελευταία τοπική κοινότητα. Έτσι θα σταματήσουν οι … διαρροές και μέσα στην επόμενη διετία θα έχουμε καταφέρει και θα έχουμε χαμηλότερη τιμή και καλύτερο νερό ώστε να μην αγοράζουμε εμφιαλωμένα.

Η καθημερινή δραστηριότητα των πολιτών είναι ακόμα μια υποχρέωσή μας. Αγροτική οδοποιία, ενέργεια σε όλες τις αγροτικές επιχειρήσεις και πόσιμο ή νερό άρδευσης θα μπουν στο σωστό δρόμο. Αυτό το κομμάτι έμεινε λίγο πίσω, λόγω της πανδημίας. Μέσα στο 2021 θα υπάρξει μια επιθετική προσέγγιση ώστε να μην υπάρχει απολύτως κανένα παράπονο. Άμεσα ξεκινά η «επιχείρηση σκούπα» για τον ηλεκτροφωτισμό ενώ παράλληλα θα αλλαχθεί όλος ο φωτισμός με λάμπες led.

Παράλληλα «τρέχουμε» έργα όπως η παράκτια προστασία που επανέρχεται. Η κατασκευή τμήματος της περιφερειακής οδού Αμαλιάδας, η στατική επάρκεια του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και η ολοκλήρωση του Συνεδριακού Κέντρου της Αμαλιάδας αλλά και σειρά άλλων που έχουν πάρει τον δρόμο της χρηματοδότησης και σύντομα θα ανακοινωθούν.

Σάκης Μπαλιούκος- Δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων: «Ο πολίτης στο επίκεντρο…»

Μια πολύ δύσκολη και επικίνδυνη για την υγεία μας χρονιά φεύγει. Ένας χρόνος που δέσποζε ο φόβος, που άλλαξαν οι προτεραιότητες και ο προγραμματισμός του φορέα μας.

Μια χρονιά που κυρίαρχος στόχος ήταν να βγεί η περιοχή μας αλώβητη από αυτό τον εφιάλτη και με παρόντες όλους τους δημότες μας. Μπαίνουμε στο νέο χρόνο με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και το φόβο ότι θα βιώσουμε και πάλι απώλειες μέχρι το εμβόλιο να αναχαιτίσει την απειλή που είναι παρούσα.

-Πρώτη προτεραιότητα του Δήμου μας για το 2021 εξακολουθεί να είναι η συμμετοχή του σε ενέργειες που διασφαλίζουν την δημόσια υγεία.

Παράλληλα θα μας απασχολήσει :

-Η ολοκλήρωση των ενταγμένων δράσεων σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, κοινοτικές πρωτοβουλίες κλπ.
-Η ωριμότητα δράσεων και η παρουσία του δήμου σε προσκλήσεις των διαχειριστικών αρχών για τη διεκδίκηση νέων παρεμβάσεων.
-Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, κυρίως στον Αλφειό ποταμό, αποτελεί υψηλή προτεραιότητά μας.
-Τα ζητήματα αγροτικής παραγωγής (αρδευτικά, εξηλεκτρισμός, οδοποιϊα κλπ) αποτελεί και για το 2021 βασικό στόχο. Στον τομέα αυτό περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση ενταγμένων έργων και η διεκδίκηση νέων για να εξασφαλίσουμε ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
-Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών ώστε να ολοκληρωθούν όσες έχουν ξεκινήσει και να ενταχθούν νέες μέσω του προγράμματος ΑΝ. ΤΡΙΤΣΗΣ.
-Η προσπάθειά μας περιλαμβάνει και δράσεις που αφορούν την νεολαία μας, όπως κατασκευή αθλητικών χώρων και παιδικών χαρών που βρίσκονται σε εξέλιξη.
-Τέλος αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η έναρξη κατασκευής του οδικού άξονα ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ.

Γιώργος Γεωργιόπουλος- Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας: «Οραματικό σχέδιο…»

Κορυφαίος στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι να υπηρετήσει το οραματικό σχέδιο για την Ολυμπία που θέλουμε. Αυτό, σ’ ένα πολύ μεγάλο μέρος του, θα γίνει μέσα από τη νέα Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση 2021- 2027 (Αρχαιολογικό Πάρκο).

Πρόκειται για ένα εργαλείο με κατεύθυνση το τρίπτυχο «Πολιτισμός – Αθλητισμός – Τουρισμός». Μέσα από τη νέα αυτή ΟΧΕ προσδοκούμε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας να αποκτήσει αναπτυξιακή προοπτική, με έργα και δράσεις που μπορούν να ενταχθούν, όπως ενδεικτικά είναι και τα εξής:

-Μεγάλη ανάπλαση πόλης
-Νότια παράκαμψη αρχαιολογικού χώρου
-Πάρκινγκ – ποδηλατόδρομοι – διαδρομές – σημάνσεις
-Έργα ψηφιακής αναβάθμισης – smart city
-Στήριξη της επιχειρηματικότητας
-Πρόταση στην ΕΤΑΔ (υπεβλήθη ήδη) για παραχώρηση προς αξιοποίηση του παλιού μοτέλ «Ξένιος Δίας», έργου του Άρη Κωνσταντινίδη, προκειμένου να στεγάσουμε δράσεις πολιτισμού.
-Έργα υποδομών και δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού, τουριστικής προβολής κλπ.

Στους πρώτους μήνες του 2021 αναμένουμε την έγκριση της στρατηγικής της νέας ΟΧΕ και την έγκριση του master plan υποδομών, δομών και δράσεων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενός σχεδίου που εντάσσεται στη νέα ΟΧΕ και θα καθορίζει τις αναπτυξιακές παρεμβάσεις ανά περιοχή.

Παράλληλα, θα ξεκινήσουν τα έργα της τρέχουσας ΟΧΕ «Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία», (ΕΣΠΑ 2014- 2020) η ανάπλαση Εισόδου της Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και η Τουριστική Διαδρομή (πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος από γέφυρα Κλαδέου έως την είσοδο Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας).

Αναμένεται ακόμη σύντομα η ένταξη και δημοπράτηση του έργου τηλεδιαχείρισης του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑ, ύψους 1,7 εκ. ευρώ. Μέσα στο 2021 θα ολοκληρωθεί η μελέτη και θα υποβληθεί η πρόταση χρηματοδότησης της αναβάθμισης – τηλεχειρισμού του ηλεκτροφωτισμού σε όλη την έκταση του Δήμου.

Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε μέσα στο 2021 την ανακαίνιση
και επαναλειτουργία του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Σχεδιάζουμε επίσης περαιτέρω ανάδειξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.

Ήδη έχουμε υποβάλλει προτάσεις συνολικού ύψους 13,5 εκ. ευρώ, που η
υλοποίησή τους θα γίνει μέσα στο 2021 (οδικές συνδέσεις Πελοπίου, Πλατάνου, Φλόκα, έργα ανάπλασης σε Κοινότητες, παιδικές χαρές κλπ).

Εντείνουμε τις προσπάθειές μας για αποτελεσματικότερη διαχείριση των θεμάτων της καθημερινότητας, καθώς έχουμε έτοιμη προς ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τη μελέτη για την αγροτική οδοποιία σε ολόκληρο τον Δήμο προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ.

Έχουμε αναθέσει και ετοιμάζεται με ταχύτατους ρυθμούς (θα υποβληθεί μέσα στον Μάρτιο) η μελέτη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου.

Έχουν ανατεθεί μελέτες επέκτασης του δικτύου ύδρευσης και του δικτύου αποχέτευσης και θα υποβληθούν μέχρι τον Μάρτιο.

Ήδη δουλεύουμε υπεύθυνα και μεθοδικά ώστε να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό όλες τις τρέχουσες τεχνικές προσκλήσεις και προγράμματα («Φιλόδημος», «Αντώνης Τρίτσης», Έκτακτες Ανάγκες) και ετοιμάζουμε μελέτες ώστε να μη χαθούν εξασφαλισμένα χρήματα για τον Δήμο, παλαιότερα και νέα.

Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Δήμαρχος Ζαχάρως- Φιγαλείας: «Πνοή ανάπτυξης…»

Ο Δήμος Ζαχάρως βρίσκει το δρόμο του. Οι περιπέτειες που ακολούθησαν μετά την καταστροφή του 1997, τον χειραγώγησαν και τον μετέτρεψαν σε δήμο φτώχειας και μετανάστευσης. Από το παρελθόν παραμένουν σοβαρά προβλήματα και το μεγαλύτερο από όλα είναι το Προεδρικό Διάταγμα για τη δήθεν προστασία του Κυπαρισσιακού κόλπου, που έχει γίνει κατανοητό από κάθε λογικό άνθρωπο στο Δήμο στο Νομό και στη Χώρα ολόκληρη ότι εκτός από την οικονομική καταστροφή των περιουσιών των δημοτών μας παρεμποδίζει την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου των 25 χιλιομέτρων αλλά και της αξιοποίησης του Καϊάφα. Τα δύο μεγάλα ατού του Δήμου και της χώρας ολόκληρης, είναι αλυσοδεμένα.

Συγκεκριμένοι υπεύθυνοι αποφάσισαν να ενταφιάσουν το μέλλον και τις ελπίδες του τόπου αντί να τα εντάξουν στην πολιτική της ανάπτυξης του τόπου και της εθνικής οικονομίας στην πιο δύσκολη περίοδο της χώρας μας. Ζητούμε τη συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του νομού μας για την αξιοποίηση του Καϊάφα και του παραλιακού μετώπου που ξεπερνούν τα όρια του Δήμου και τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζαχάρως φροντίζουμε να τον ενισχύσουμε με έργα που λείπουν και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών. Έχουμε ήδη ανακοινώσει τμηματικά ότι ξεπεράσαμε τα εμπόδια που απειλούσαν την κατασκευή δύο έργων που η διαδικασία τους είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Στις αρχές του Ιανουαρίου θα υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή του Πολύκεντρου αφού απαιτήθηκε απόφαση της Προδικαστικής Επιτροπής και του Διοικ. Εφετείου Πατρών για να ανοίξει ο δρόμος και να βρισκόμαστε στη φάση υπογραφής σύμβαση με τον εργολάβο. Ακολουθεί το έργο του Τηλελέγχου & Τηλεμετρίας του Δικτύου Ύδρευσης που θα περάσει στη σύγχρονη εποχή την ύδρευση σε μεγάλες περιοχές του Δήμου. Προχωρούμε συστηματικά σε ολοκληρωμένες ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ» για νέα Εσωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης στη Ζαχάρω, τη Ν. Φιγαλία και εκσυγχρονισμό των γεωτρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ετοιμάζουμε τους φακέλους για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του πολύπαθου Βιολογικού Σταθμού Ζαχάρως και των παραλιακών χωριών του Δήμου μας για να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης». Αποφασίσαμε ομόφωνα τη δημιουργία δύο Ενεργειακών Κοινοτήτων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών τόξων για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους. Ένα πρόγραμμα 30 χιλιομέτρων για την ασφαλτόστρωση κεντρικών αγροτικών αρτηριών είναι σε εξέλιξη και επίσης το καταφύγιο περίθαλψης αδέσποτων σκύλων και συντήρησης – επισκευών αθλητικών χώρων και σχολείων έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί. Διεκδικούμε χρηματοδότηση για κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου δημοτικού φωτισμού τεχνολογίας LED, κατασκευή Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων και δέκα ηλεκτροκίνητων μηχανημάτων και οχημάτων χρήσιμων για να εξοπλιστεί με μηχανήματα που λείπουν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο για να έλθουν καλλίτερες ημέρες στο τόπο που είμαστε τυχεροί να ζούμε και αγαπάμε πολύ. Εύχομαι το 2021 να έχουμε υγεία, να δαμάσουμε την πανδημία και να είναι μία νέα καλλίτερη χρονιά για όλους μας.

Γιάννης Λέντζας, Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: «Σε πορεία ανάπτυξης…»

Αγώνας δρόμου για τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα ώστε να μπορέσει να υποβάλλει προτάσεις στο πρόγραμμα Τρίτσης. Ήδη καταθέτει προτάσεις που αφορούν τον προσεισμικό έλεγχο και την τηλεμετρία και φυσικά έπεται συνέχεια. Εκτός από τον διαρκή αγώνα για βελτίωση της καθημερινότητας υπάρχουν προτάσεις που αφορούν τα απορρίμματα, υπάρχει μια πρόταση για την αγροτική οδοποιία, ετοιμάζει μελέτες που θα αφορούν την ανάπτυξη για το μέλλον του δήμου, συζητά για τους Ανοικτούς Χώρους, δηλαδή τους ανοικτούς αθλητικούς χώρους και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και των αυλών τους, καθώς ακόμα και για την ηλεκτροκίνηση. Είναι όλα προγράμματα που έχουν ετοιμάσει οι υπηρεσίες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα γίνονται σχετικές ανακοινώσεις για να ενημερώνονται οι δημότες.

Στο κατώφλι του 2021 τρέχουν έργα που έχουν να κάνουν με τον βιολογικό της Βάρδας όπου ο δήμος προχώρησε στον τεχνικό σύμβουλο για τη δημοπράτηση του έργου, το Open Mall, το Κέντρο Εμπορίου της Βάρδας, καταθέτει στο Πράσινο Ταμείο μελέτες που αφορούν στη δημιουργία παιδικών χαρών στη Μέλισσα, στο Κουρτέσι, στο Καπελέτο, στο Κάστρο, στις Εργατικές Κατοικίες Λεχαινών, καθώς και κάποια όργανα γυμναστικής στο “Γρηγόριος Καλάκος” στη Βάρδα και στην Ανδραβίδα.

Ακόμη ο Δήμος προχωρά μαζί με την Περιφέρεια στο να ζητήσει σύμβουλο για έργα τα οποία αφορούν στο αμαξοστάσιο του δήμου, αναπλάσεις πλατειών σε κοινότητες καθώς και διαπλατύνσεις των δρόμων Νεοχωρίου- Κάστρου και Κάστρου- Κυλλήνης.

Επίσης έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι μπλε κάδοι για την ανακύκλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και μέσα στους δύο πρώτους μήνες του νέου έτους έρχεται η τσάπα, και θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για απορριμματοφόρο. Ο Γιάννης Λέντζας στοχεύει ώστε το 2021 να αποτελέσει τον διάδρομο εκκίνησης της ανάπτυξης του Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης.

Ανδρέας Μαρίνος, Δήμαρχος Πηνειού- «Ποδαρικό με μεγάλα έργα…»

«Μεγάλα έργα, καθημερινότητα, κοινωνική διάσταση και αναβάθμιση πολιτιστικών δράσεων. Αυτοί είναι μεταξύ άλλων κάποιοι από τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο Δήμος Πηνειού το νέο έτος. Μείζονα ζητήματα επιλύονται γιατί από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, ξεκινήσαμε αγώνα διαρκείας με τους συνεργάτες μου ώστε σήμερα να μπορούμε να μιλάμε για κατακτήσεις προς όφελος των συμπολιτών μας.

Ο χρόνος ξεκινά με την ίδρυση της ΔΕΥΑΠ που θα ελέγχει ύδρευση και αποχέτευση. Ποιοτική και επαρκής υδροδότηση ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας. Η αρχή έγινε με αγορά οικοπέδου δίπλα στον υδατόπυργο της Γαστούνης και τις γεωτρήσεις που ακολουθούν. Ο Βιολογικός καθαρισμός, ένα εγκαταλελειμμένο έργο από την προηγούμενη δημοτική αρχή, σύντομα θα βρεθεί σε πορεία ολοκλήρωσης αφού ξεπεραστούν τα εμπόδια που κληρονομήσαμε. Οι αποθήκες του Α.Σ.Ο. γίνονται σημείο αναφοράς της Γαστούνης και όλου του δήμου. Σε τροχιά δημοπράτησης είναι η αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων. Το 2ο δημοτικό σχολείο Γαστούνης τον Σεπτέμβριο του 2021, σε πείσμα της στείρας τακτικής που ακολουθεί η αντιπολίτευση, παραδίδεται ασφαλές και εκσυγχρονισμένο στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο Δήμος Πηνειού αποκτά φυτώριο που θα είναι ο τροφοδότης της αισθητικής αναβάθμισης. Θετικές εξελίξεις αναμένονται και στο θέμα του δρόμου Γαστούνης – Βαρθολομιού, ένα μεγάλο έργο που θα τονώσει την τουριστική ανάπτυξη του δήμου μας και του νομού γενικότερα και εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τους συνεργάτες του. Υπάρχουν πολλά ακόμη μικρά και μεγάλα έργα που λόγω περιορισμένου χώρου στην εφημερίδα σας δεν μπορώ να αναφέρω. Κλείνω με ένα έργο που το οφείλαμε στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου που έχει έδρα το Βαρθολομιό.

Συντονισμένες ενέργειες και εποικοδομητική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥΠ ΑΕ έφεραν αποτέλεσμα. 23 χρόνια ήταν αρκετά! Το Μουσικό Σχολείο Ηλείας στο Βαρθολομιό σε περίπου δύο χρόνια θα στεγάζεται σε υπερσύγχρονο κτίριο. Η νέα χρονιά λοιπόν, κάνει ποδαρικό με σπουδαία έργα, γιατί οι συνδημότες μας το αξίζουν».

Όλη η επικαιρότητα