Εκπαίδευση Ηλεία

Άφησαν χωρίς μαθηματικό το Λύκειο στο Σιμόπουλο Πηνείας – Οι μαθητές προχώρησαν από χθες σε κατάληψη του σχολείου

Ακούστε το άρθρο

Ούτε μία ώρα μαθηματικά δεν έχουν διδαχθεί το τρέχον σχολικό έτος οι μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου Σιμοπούλου του δήμου Ήλιδας, αφού δεν έχει τοποθετηθεί καθηγητής μαθηματικός στο σχολείο τους παρά το γεγονός ότι συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους!

Γι’ αυτό και χθες οι μαθητές έβαλαν λουκέτο και προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, διαμαρτυρόμενοι για την ολιγωρία της πολιτείας που έχει αφήσει στην τύχη τους τα παιδιά, με ότι αυτό συνεπάγεται για όσους φοιτούν στην Γ’ Λυκείου και φέτος θα δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις. Στις δύο από τις τρεις κατευθύνσεις τα μαθηματικά είναι εξεταζόμενο μάθημα, παρ’ όλα αυτά οι μαθητές δεν έχουν λύσει ούτε μία άσκηση!

Αρκεί ένας καθηγητής

Το Λύκειο Σιμοπούλου είναι ένα μικρό σχολείο και η τοποθέτηση ενός μόνο μαθηματικού αρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των τάξεων, παρ’ όλα αυτά δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι σήμερα.

Για τους μαθητές έφτασε ‘ο κόμπος στο χτένι’, αισθάνονται παραμελημένοι από την πολιτεία και αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της διαμαρτυρίας για να ακουστεί η φωνή τους και να ευαισθητοποιηθούν οι ιθύνοντες.

Έτσι, την Παρασκευή συνεδρίασε το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο και αφού ενημερώθηκε και ο σύλλογος διδασκόντων, τα παιδιά χθες δεν μπήκαν στις σχολικές αίθουσες αλλά έβαλαν λουκέτο στην κεντρική είσοδο του σχολείου μην επιτρέποντας την είσοδο σε κανέναν, αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι να βρεθεί λύση.

«Δεν είναι δυνατόν να μας έχουν αφήσει χωρίς μαθηματικό. Αφενός είμαστε ένα απομακρυσμένο σχολείο και δεν έχουμε την δυνατότητα να μετακινούμαστε για να πάμε φροντιστήριο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα για να γίνει αυτό. Γιατί μας καταδικάζουν έτσι;» είναι το αμείλικτο ερώτημα των μαθητών που ζητά απάντηση.

Χθες επικοινώνησαν και με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού και ενημερώθηκαν ότι σήμερα θα γίνει τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ευελπιστούν ότι ανάμεσά τους ίσως βρεθεί και ένας μαθηματικός για το σχολείο τους. Σε αντίθετη περίπτωση… συνεχίζουν την κατάληψη μέχρι να βρεθεί λύση.

Όλη η επικαιρότητα