Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Βάθεια Λακωνίας

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός εντοπίζεται 176 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Βάθειας Λακωνίας και έχει εστιακό βάθος 22 χιλιομέτρων.

Λουκέτο σε σούπερ μάρκετ που έκοβε, αλλά δε δήλωνε αποδείξεις

Ακόμα μια τρανταχτή περίπτωση φοροδιαφυγής ήρθε στο φως μέσω καταγγελίας στην εφαρμογή appodixi της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Αυτή τη φορά πρόκειται για supermarket και συγκεκριμένα για κατάστημα γνωστής αλυσίδας στη Σπάρτη.

Ξέσπασε ο πατέρας της 40χρονης που πνίγηκε κάνοντας ράφτινγκ στον ποταμό Λάδωνα

Ξέσπασε ο πατέρας της 40χρονης, η οποία είχε πνιγεί το 2018 κάνοντας ομαδικό ράφτινγκ στον ποταμό Λάδωνα, τονίζοντας ότι οι υπεύθυνοι μπορεί να κατηγορήσουν την κόρη του για το τραγικό γεγονός.

Λακωνία: Συνελήφθη στην Τρίπολη ο 45χρονος που δολοφόνησε τον ανιψιό του σε καταυλισμό Ρομά

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στην Τρίπολη από αστυνομικούς του τμήματος Ασφάλειας ο 45χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο ενός 33χρονου, που σημειώθηκε χθες το βράδυ σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης.

Σπάρτη: Λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι

Λεωφορείο από τη Σπάρτη ξέφυγε από την πορεία του, ενώ κατευθυνόταν προς Βαμβακού και έπεσε σε χαντάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες …

Φωτιά στη Λακωνία: Αναζωπύρωση στο Πυρί

Αναζωπύρωση στο Πυρί Λακωνίας. Σκληρή μάχη με τη φωτιά δίνουν από χθες Τετάρτη (19.7.2023) οι πυροσβέστες στη Λακωνία, καθώς οι φλόγες ξεκίνησαν πάνω στο βουνό στην περιοχή Λευκόχωμα και επεκτάθηκαν σε 3 με 4 μέτωπα.

Φωτιά τώρα στη Σπάρτη – Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία. Επί τόπου επιχειρούν 10 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Πέτρος Δούκας: Ο δήμαρχος Σπάρτης διευκρινίζει σχετικά με το κόμμα των Σπαρτιατών

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Σπάρτης ξεκαθαρίζει, σχετικά με την ονομασία του κόμματος των Σπαρτιατών, πως η συγκεκριμένη λέξη όπως και όλα τα τοπωνύμια δεν είναι κατοχυρωμένα και χρησιμοποιούνται ελεύθερα σε όλο τον κόσμο. 

Βασίλης Τάκος: Ο παιδοκτόνος της Σπάρτης που καταδικάστηκε σε θάνατο – Τα έθαψε ζωντανά…

Η ψυχικά διαταραγμένη μάνα, που μπαινόβγαινε κάθε τόσο στα ψυχιατρεία, ήταν ένα άβουλο ον, αδύναμη να ακολουθήσει ακόμη και το μητρικό της ένστικτο. Ποιος, άραγε, θα την πίστευε αν έλεγε ότι ο άνδρας της είχε θάψει ζωντανά δύο από τα τέσσερα παιδιά τους, στο κατώι του σπιτιού τους, «επειδή ήταν άρρωστα»;

Πέτρος Δούκας-Πρώτο Διεθνές Φόρουμ Σπαρτιατικών Σπουδών: “Στη Σπάρτη γεννήθηκε η Δημοκρατία 200 χρόνια πριν την Αθήνα!”

Πριν την έναρξη της Ομιλίας του, στο 1ο Διεθνές Φόρουμ Σπαρτιατικών Σπουδών, παρουσία σπουδαίων ακαδημαϊκών, Σπαρτιατολόγων και μελετητών της Ιστορίας της Σπάρτης, ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Στην Ελαφόνησο ο πρίγκιπας Αλβέρτος

Την Ελαφόνησο επισκέφθηκε ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό έπειτα από επιθυμία του ιδίου να γνωρίσει από κοντά το νησί στο πλαίσιο οικολογικού συμποσίου που διεξάγεται από τον Σύλλογο Elafonisos Eco.

Σύλληψη στη Σπάρτη για ποσότητα ναρκωτικών, ζυγαριά ακριβείας, μεγάλο χρηματικό ποσό και άλλα ποινικά αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (25.5.2023) το απόγευμα, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας και το Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης, 22χρονος ημεδαπός έπειτα από έρευνα στο σπίτι του.

Last Call: Αγώνας ορεινού τρεξίματος Vamvakou Mountain Run 2023 | Κυριακή 11 Ιουνίου στη Βαμβακού Λακωνίας

Αγαπάς το βουνό και το ορεινό τοπίο; Εντυπωσιάζεσαι με τις αναβάσεις και τις καταβάσεις; Λατρεύεις το τρέξιμο και πόσο μάλλον σε χωμάτινους δρόμους και καταπράσινα μονοπάτια; Μην περιμένεις! Δήλωσε συμμετοχή τώρα στον Vamvakou Mountain Run 2023, έναν μοναδικό αγώνα ορεινού τρεξίματος, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Ιουνίου στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα και πέριξ της Βαμβακούς Λακωνίας.

Όλη η επικαιρότητα